Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – »Έχω δουλέψει σκληρά για να συγχωρέσω τον πατέρα μου»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

"Πάντα έλειπε κι έπειτα χώρισαν με την μητέρα μου, η οποία κουράστηκε για να μας μεγαλώσει. Υπάρχουν επεισόδια από την ζωή του που δεν τα γνωρίζω" ανέφερε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Στο Πάμε Δανάη συνδέθηκε μέσω skype η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και μίλησε για την περιπέτεια υγείας που βιώνει ο πατέρας της αλλά αποκάλυψε και τις δύσκολες -και σχεδόν ανύπαρκτες σχέσεις- που είχαν παλιότερα.

«Ο πατέρας μου βιώνει πολλά προβλήματα υγείας. Παλεύει εδώ και δυο χρόνια και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Ζει μόνος του και είναι δύσκολος». Μάλιστα η ίδια ανέφερε ότι θέλει να πάρει συνέντευξη από τον πατέρα της διότι δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για την ζωή του καθώς έλειπε στα καράβια: «Νομίζω ότι δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει ζήσει την εγκατάλειψη ή που να έχει έναν πατέρα που απουσιάζει γενικά από την ζωή της. Έχω γράψει και στα βιβλία μου. Όταν ήρθαμε στην Σουηδία, δεν μας έδιναν άδεια παραμονής κι έφυγε στα καράβια. Όταν επέστρεψε δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Στην Ελλάδα επί δικτατορίας έφυγε φαντάρος για δυο χρόνια. Πάντα έλειπε κι έπειτα χώρισαν με την μητέρα μου, η οποία κουράστηκε για να μας μεγαλώσει. Υπάρχουν επεισόδια από την ζωή του που δεν τα γνωρίζω κι έχω δουλέψει σκληρά για να τον συγχωρέσω.

Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, πιστεύω στην συγχώρεση. Ακόμη και για ανθρώπους που δεν υπήρχαν εκεί για εμάς. Παρόλο που εγώ κι οι αδερφές μου έχουμε παράπονο για αυτόν, είμαστε εκεί για να τον βοηθήσουμε. Αυτοί που ήταν μαζί του στις χαρές, στα γλέντια ή ότι έκανε τώρα λείπουν. Είναι σκληρά μαθήματα ζωής. Είχα την ελπίδα να του κάνω συνέντευξη αλλά τώρα μιλάει πολύ δύσκολα.»