Άννα Μπιθικώτση

Συγκινεί η Άννα Μπιθικώτση: «Σε ένα μαντήλι έχω το τελευταίο δάκρυ του πατέρα μου»

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία για τον αείμνηστο πατέρα της, η Άννα Μπιθικώτση βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο το απόγευμα της Παρασκευής. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της αποκαλύπτοντας πως κράτησε το τελευταίο του δάκρυ σε ένα μαντήλι.

Ειδικότερα, η Άννα Μπιθικώτση σημείωσε χαρακτηριστικά πως “πήγαινα πάντα βράδυ στην εντατική, μετά τις 10 το βράδυ και καθόμουν μέχρι το πρωί. Είχε πάθει τότε και εγκεφαλικό και ήταν να του κόψουν το πόδι, γιατί είχε πάθει σηψαιμία και είχε σπάσει το ανεύρυσμα, του είχαν κάνει τραχειοστομία και του έδιναν οξυγόνο με πίεση”.

“Είχε τις αισθήσεις του όμως, καταλάβαινε και έσκυβα στο αυτί και του έλεγα: “Πατέρα μου, όσα τραγούδια έχεις πει μέχρι τώρα καν’ τα προσευχή”. Και επειδή μπορούσε να σηκώσει μόνο το δεξί του χεράκι από το εγκεφαλικό, το σήκωνα και κάναμε προσευχή”. 

“Δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι, “έφυγε” από το νοσοκομείο. Θα σα πω και κάτι που είναι συγκλονιστικό για μένα. Την τελευταία βραδιά ήμουν κοντά του. Πήγε κάτι να μου πει, να ψελλίσει, αλλά δεν μπορούσε, δεν είχε τη δύναμη. Τα ματάκια του είχαν πάρει αυτό το ηλιοβασίλεμα και δάκρυσε. Βγάζω το μαντήλι μου, του σκουπίζω το δάκρυ και έχω το τελευταίο του δάκρυ” πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Άννα Μπιθικώτση στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

“Πριν από έξι μήνες, που η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή, ήμουν και εκεί δίπλα της και είχα το μαντήλι μαζί μου. Με το ίδιο μαντήλι ένωσα τα δυο δάκρια και τους έχω εδώ στη γη ενωμένους”.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Related news