Στέργιος Μικρούτσικος: «Δώσαμε τη μάχη μας»

Τι είπε ο γιος του Ανδρέα Μικρούτσικου για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά του;

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την οικονομική «πτώση» του πατέρα του, αλλά και την σπάνια ασθένεια της μητέρας του μίλησε ο Στέργιος Μικρούτσικος στην εκπομπή «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Ήταν μία επιχειρηματική κίνηση, η οποία απέτυχε όχι γιατί δεν πήγε καλά σαν δουλειά, αλλά ήταν εκείνη η εποχή δύσκολη που πτώχευε ο ένας μετά τον άλλον και ενώ υπήρχε οργασμός δουλειάς, κάποια πράγματα δεν πήγανε καλά. Όταν συνέβη το μοιραίο με τα οικονομικά, δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα μέσα μου. Έξω ίσως να άλλαξαν. Ήξερα τι γινόταν. Δεν τα έχασα. Ούτε μπήκα στην λογική “ωχ, τώρα τι γίνεται και τώρα πρέπει να γίνω εγώ ο μπαμπάς;”. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν και προσπάθησα για το καλύτερο».

Για σπάνια την ασθένεια της μητέρας του: «Η μητέρα μου ταλαιπωρήθηκε περίπου 2.5 χρόνια. Είναι μια εμπειρία που την έχουν ζήσει εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Μια έτσι πολύ βαριά αρρώστια σ' ένα δικό τους άνθρωπο που ουσιαστικά μπαίνει μια ημερομηνία λήξης, σαν να είναι ένα προϊόν ο άνθρωπος, είναι κάτι το σοκαριστικό, δεν το αντιλαμβάνεσαι. Δεν έχει καρκίνο η μητέρα μου, έχει κάτι άλλο πολύ σπάνιο. Οι γιατροί μας είπαν μισό χρόνο με ενάμισι. Το κακό με τη συγκεκριμένη αρρώστια είναι ότι μπαίνει στη μέση η υγεία, η επιδείνωση της υγείας και το όλο διαδικαστικό του νοσοκομείου. Αυτό δε σου λέει κάποιος ότι “σε δύο χρόνια πεθαίνεις, αλλά αυτά τα δύο χρόνια μπορείς να πας να κάνεις ότι θέλεις ”. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Υπάρχει μια σταδιακή κατάρρευση του οργανισμού, οπότε είσαι συνέχεια με ένα άγχος. Αυτό είναι το πιο άχαρο κομμάτι. Δίνεις μια μάχη και μία πάλη ουσιαστικά χωρίς λόγο. Ήταν πολύ ψύχραιμη η μητέρα μου, ήμουν πολύ ψύχραιμος εγώ και γενικά δώσαμε τη μάχη μας».

Για την απουσία του πατέρα του από την τηλεόραση: «Σίγουρα περνούσε πάρα πολύ δύσκολα γιατί συνέβησαν δύο πολύ τρομακτικά πράγματα στη ζωή του. Απλά είναι και λίγο συμπτωματικό. Εφόσον σταμάτησε να δουλεύει στην τηλεόραση δεν είχε και το λόγο και τις αφορμές να βγαίνει, να δίνει συνεντεύξεις, να μιλάει. Ούτως ή άλλως αυτή την αποστασιοποίηση νομίζω θα την έπαιρνε και σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ήθελε να κάνει ένα επαγγελματικό break για δύο-τρία χρόνια. Και το ξέρω αυτό γιατί το έχουμε συζητήσει. Τώρα το ότι συνέπεσε με όλα αυτά, ναι συνέπεσε. Αλλά είναι ανεξάρτητα το ένα με το άλλο. Ήμουν καθημερινά μαζί του. Ήμασταν εγώ, ο Ανδρέας και κάποιοι άλλοι άνθρωποι. Δύο-τρεις άλλοι άνθρωποι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που ήταν δίπλα στον πατέρα μου, ήταν ψεύτικοι».