Με αφορμή τις νέες μουσικές του εμφανίσεις, ο Στέφανος Κορκολής έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνια αυτή την εβδομάδα.
Μέσα σε πολλά, δε, ο έμπειρος δημιουργός μίλησε για την διαχείριση στις άβολες στιγμές που έχει βρεθεί επί σκηνής αλλά και για τις “θυσίες” που έκανε στην επαγγελματική του διαδρομή.
Θυμάστε κάποια άβολη στιγμή πάνω στη σκηνή;
Έχω ζήσει πολλές άβολες στιγμές πάνω στη σκηνή, αλλά και καταστάσεις με πολύ χιούμορ. Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να αναφερθώ σε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. Όταν βρίσκεσαι μπροστά στο κοινό, μπορούν να συμβούν πολλά απρόοπτα – είναι κι αυτό μέρος της ζωντανής εμφάνισης. Το ζητούμενο είναι να τα αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία και χιούμορ, ώστε μια αμήχανη στιγμή να μην επηρεάσει το σύνολο της παράστασης.
Να βρίσκεις τον τρόπο να συνεχίζεις, κρατώντας την επαφή σου με το κοινό και με τους συνεργάτες σου. Συχνά, ό,τι σε δυσκολεύει εκείνη την ώρα γίνεται αργότερα μια ιστορία που θυμάσαι και γελάς.
Τι θυσιάσατε για την καριέρα σας;
Δεν αισθάνομαι ότι θυσίασα κάτι για την καριέρα μου. Για να μιλήσω για θυσία, θα έπρεπε να νιώθω ότι στερήθηκα κάτι ουσιαστικό προκειμένου να φτάσω κάπου. Δεν ξεκίνησα, όμως, με την επιδίωξη να κάνω καριέρα. Ήθελα να παίζω, να γράφω μουσική, να εκφράζομαι. Η καριέρα προέκυψε μέσα από αυτή τη διαδρομή. Βεβαίως, κάθε επιλογή μας οδηγεί προς μια κατεύθυνση και αφήνει κάποιες άλλες πίσω.
Δεν βιώνω, όμως, αυτές τις επιλογές ως απώλειες. Η μουσική είναι μέρος της ζωής μου, μέρος του εαυτού μου και ο χρόνος που της έχω δώσει είναι χρόνος που ήθελα να της δώσω. Γι’ αυτό, όταν κοιτάζω πίσω, δεν σκέφτομαι τι θυσίασα για να φτάσω εδώ, αλλά όσα έζησα ακολουθώντας αυτό που αγαπώ.
Πηγή εικόνας: NDP photo
