Ψηλά στον Ουρανό: Απόψε στον Alpha

Ψηλά στον ουρανό

Disney και Pixar παραδίδουν μαθήματα κινηματογραφικής τελειότητας σε ένα ταξίδι συναισθημάτων, περιπέτειας και φαντασίας.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 21:50, ο Alpha προβάλει την μεταγλωττισμένη ταινία «Ψηλά στον ουρανό», μια κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων που κέρδισε δύο Όσκαρ, καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και μουσικής.

Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής µπαλονιών, έρχεται αντιμέτωπος με την καθόλου ευχάριστη προοπτική να πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι όπου έζησε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του. Καθώς μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία διεκδικεί το οικόπεδό του, ο ίδιος καλείται τώρα να μπει σε οίκο ευγηρίας. Ο Καρλ όμως, παρά την ηλικία του, δεν είναι ακόμα έτοιμος να παραδώσει τα όπλα.

[dfp_ads id=236982]

Αντίθετα, το βλέπει ως ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής: να δέσει το σπίτι του με χιλιάδες µπαλόνια και να το μετατρέψει σε ένα αερόστατο, που θα τον ταξιδέψει στα άγρια τοπία της Νότιας Αµερικής. Στην πορεία, όµως, ανακαλύπτει ότι δεν είναι µόνος. Ένας οκτάχρονος λαθρεπιβάτης, που ακούει στο όνομα Ράσελ, έχει παρεισφρήσει μέσα στο αερόστατο για να μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει «περιπέτεια». Κανείς τους φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα εξωτικά τοπία και τα παράξενα πλάσματα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, αλλά ούτε πως η αδρεναλίνη και η συγκίνηση μπορούν να αφορούν δύο τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες που απέχουν μεταξύ τους… 70 χρόνια.

Μπορεί οι μπουλντόζες να μην κατάφεραν να κατεδαφίσουν το σπίτι του Καρλ, η ταινία όμως κατεδάφισε κάθε ρεκόρ εισπράξεων και… συγκίνησης. Το φιλμ αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Πέντε υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ® -κέρδισε στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και μουσικής- αλλά και πλήθος άλλων βραβεύσεων, όπως Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, κ.α.

ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)
Disney Cinema
Κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2009
Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ
Σενάριο: Πιτ Ντόκτερ, Μπομπ Πίτερσον
Φωνές μεταγλώττισης: Γιώργος Καπουτζίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου κ.α.
(Αγγλόφωνη έκδοση: Έντουαρντ Άσνερ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόρνταν Ναγκάϊ, Μπομπ Πίτερσον κ.α.)
Διάρκεια: 86 λεπτά