Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος μίλησε στην κάμερα Breakfast@Star και σχολίασε τόσο τον Εθνικό Τελικό της Eurovision, όσο και τις δηλώσεις του Γιώργου Κουβαρά σχετικά με τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπή του στην ΕΡΤ1, «#Παρέα».
«Ήμουν 100% υπέρ αυτού του κομματιού του Ακύλα και μάλιστα πολύ νωρίς μίλησα για πιθανότητες πρωτιάς», δήλωσε, τονίζοντας πως δεν δίστασε να πάρει θέση από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας των τραγουδιών.
Αναφερόμενος στην κριτική επιτροπή του εθνικού τελικού της Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, άσκησε αιχμηρή κριτική. Όπως δήλωσε, «η επιτροπή που φτιάχνεται στον εθνικό τελικό της Eurovision τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πάντα η απολύτως ειδική, είναι οι αρεστοί», προσθέτοντας ότι στους κρατικούς φορείς «υπάρχουν πολλά κέντρα εξουσίας».
Σχετικά με τη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Κουβαρά, δήλωσε πως αναγκάστηκε να απαντήσει μέσω social media, κατηγορώντας ορισμένους ότι «εκμεταλλεύονται τα δικά μου λεγόμενα» για να κάνουν, όπως είπε, δημόσιες σχέσεις με την ΕΡΤ.
Απαντώντας στις αιτιάσεις περί «εμμονής» με την ΕΡΤ, ήταν κατηγορηματικός: «Καμία εμμονή δεν υπάρχει. Εγώ έχω μία σταθερή θέση, την οποία εκφράζω από τότε που ήμουν μέλος εκπομπής. Δεν κατηγορώ την ΕΡΤ, περιγράφω μία πραγματικότητα της ΕΡΤ, η οποία κατ’ εμέ είναι τελείως λαθεμένη, την οποία είναι αστείο να θέλουν να εθελοτυφλούμε. Και δευτερευόντως, το κάνω υποστηρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια. Γιατί και στα ιδιωτικά κανάλια με αυτά τα νούμερα, πέφτουν κεφάλια».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στα νούμερα τηλεθέασης, σχολιάζοντας ότι «δεν με αφορά το τι λέει ο Γιώργος Κουβαράς, γιατί όταν είσαι στη σιγουριά της ΕΡΤ μπορείς να λες ό,τι θες ανέξοδα».
