Παιχνίδια χωρίς σύνορα: Επιστρέφουν με ολοκαίνουρια επεισόδια

Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα

Ποιο μεγάλο κανάλι πήρε τα δικαιώματα προβολής; Πότε θα τα δούμε στις οθόνες μας;

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα επιστρέφουν στην ελληνική τηλεόραση! Το πρόγραμμα που αγαπήσαμε τη δεκαετία του ’90 έρχεται σύντομα στις οθόνες μας με ολοκαίνουρια επεισόδια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα θα προβληθούν από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα γίνουν στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Ισπανία και βέβαια, στην Ελλάδα.

Η προβολή των 6 επεισοδίων προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό της σεζόν, στις αρχές του 2020. Ακόμα δεν έχει οριστεί ποιος θα είναι παρουσιαστής από ελληνικής πλευράς, ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, έχουν γίνει πολλές κρούσεις από γνωστά ονόματα πέριξ του ΣΚΑΪ.

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα πήρε μέρος από το 1993 μέχρι το 1999. Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές, για παράδειγμα η ΕΡΤ δαπανούσε κάθε χρόνο για την σειρά περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές (283.203 ευρώ).

Μετά από 20 χρόνια, λοιπόν, το θρυλικό πρόγραμμα επιστρέφει στις οθόνες μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραγωγή των νέων Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα δεν θα την έχει η EBU αλλά η εταιρεία Banijay η οποία είναι γνωστή για τις εκπομπές Popstars, Fort Boyard & 71 Degrees North. Τα δικαιώματα των εκπομπών δεν τα είχε η EBU, αλλά ήταν ο συντονιστής της διοργάνωσης. Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα θα μεταδοθεί από μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της Ευρώπης.