Οι Κηπουροί μεταμορφώνουν το προαύλιο ενός σχολείου

Διαβάστε: Μια ξεχωριστή αποστολή...

Ο Μάκης Τσόκας, ο Σωτήρης Βρεττός και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος δέχτηκαν την πρόσκληση της περιβαλλοντολογικής ομάδας του σχολείου για να μεταμορφώσουν τον προαύλιο χώρο σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπου τα παιδιά θα περνούν ευχάριστα τις ώρες εκτός αίθουσας.

Οι τρεις κηπουροί πρασινίζουν το προαύλιο του σχολείου φτιάχνοντας παρτέρια και τοποθετώντας πολλά φυτά. Επιπλέον, τοποθετούν τραπέζια πινγκ πονγκ για να περνούν τα παιδιά ευχάριστα τις ώρες των διαλειμμάτων και παγκάκια για να μπορούν να κάθονται. Ακόμη, καλούν τον γνωστό καλλιτέχνη graffiti Άλεξ Μαρτίνεζ, ο οποίος μετατρέπει με την ιδιαίτερη τεχνική του τους άχαρους τοίχους του σχολείου σε έναν φανταστικό «πίνακα» με θέμα την φύση και την κηπουρική.

Το 46ο Λύκειο είναι ένα σχολείο με μεγάλη ιστορία. Χτίστηκε το 1917 με τη χορηγία του Αντώνιου Εμπειρίκου και ήταν άσυλο για άστεγα παιδιά. Στην κατοχή το είχαν επιτάξει οι Γερμανοί για κρατητήριο και μέχρι το 1975 ήταν το Πρώτο Αναμορφωτήριο Θηλαίων.

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες της εκπομπής: Ο Μάκης μας δείχνει πως να αντιμετωπίσουμε τα μυρμήγκια στον κήπο και στο σπίτι. Ο Σωτήρης φτιάχνει ένα ξεχωριστό μποστάνακι για το σχολείο όπου φυτεύει κολοκύθια και φράουλες. Ο Γιάννης παρέα με την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου και την καθηγήτρια τους, μας ενημερώνει για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να κατασκευάσουν μόνοι τους έναν κάδο ανακύκλωσης για το σχολείο τους. Μέσα από ένα ειδικά φτιαγμένο animated video, μαθαίνουμε τα πάντα για την χαρουπιά, το αειθαλές δέντρο με το πλούσιο φύλλωμα και τους χαρακτηριστικούς μακρόστενους καστανοκόκκινους καρπούς.