Πασχάλης Τσαρούχας

Ο Πασχάλης Τσαρούχας σε μια σπάνια εξομολόγηση: «Ζητάω συγνώμη από τα παιδιά μου, έχω ανάγκη να ελαφρύνω την ψυχή μου»

Με αφορμή το νέο θεατρικό του εγχείρημα, στη Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Τσαρούχας παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε, με την αλληλεγγύη και το νοιάξιμο σε πρώτο πλάνο, ενώ μοιράστηκε και τις ενοχές που νιώθει για το μεγάλωμα των δικών του παιδιών.

Ειδικότερα, ο Πασχάλης Τσαρούχας εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως “μεγάλωσα σε μια εύπορη οικογένεια, με θείες, ξαδέλφια, συγγενείς, όπου ό,τι μαγείρευε ο ένας ήταν και για τους άλλους. Έφευγε ένα πιάτο από όλα τα σπίτια και πήγαινε στα υπόλοιπα. Αυτό φτιάχνει ένα αξιακό σύστημα ότι το δικό μου δεν είναι αποκλειστικά δικό μου”.

“Όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου τα πράγματα δεν είναι και πάρα πολύ εύκολα, κοινωνικά εννοώ, σου δημιουργείται ένα ενοχικό συναίσθημα, ότι δεν μπορεί δηλαδή να περνάς καλά εσύ και οι άλλοι να δυσκολεύονται. Και αυτό ήταν κάτι που νομίζω πως με καθόρισε σε όλες μου τις συμπεριφορές, όχι μόνο μέσα στην οικογένεια”.

Η αλληλεγγύη, το νοιάξιμο για τον διπλανό σου εννοείς.

Ναι, είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Αν και δεν είμαι σίγουρος τελικά αν σε νοιάζει πραγματικά για τον άλλο ή είναι μια τελείως προσωπική διαδικασία, επειδή δεν μπορείς να αισθανθείς εσύ καλά αν δεν φροντίσεις και τον άλλο. Όσο περνούν τα χρόνια εκεί καταλήγω, ότι για τον εαυτό μας τα κάνουμε όλα.

Πως έχεις διαχειριστεί τις ενοχές σου;

Όποιος έχει παιδιά δεν μπορεί να μην έχει ενοχές. Ζητάω “συγνώμη” από τα παιδιά μου. Έχω ανάγκη ελαφρύνω την ψυχή μου. Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι τους. Τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ απών από τη ζωή τους, βρίσκομαι στην Κύπρο πολλές μέρες την εβδομάδα για τη “Γη της ελιάς”. Αλλά δουλεύω για να παρέχω στα παιδιά μου όσα δεν θα μπορούσα διαφορετικά.

Βέβαια παίρνουν αγάπη από μένα, στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη κάτι άλλο. Ο Αχιλλέας είναι τώρα σε μια ηλικία που ούτε ο ίδιος σου δίνει πολύ χρόνο. Κάνει τα δικά του.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Related news