Νίκος Μωραΐτης: «Έστειλα απαράδεκτο μήνυμα στον Χατζηγιάννη, απορώ πως δεν με έβρισε»

Νίκος Μωραΐτης

"Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό το τραγούδι" ομολόγησε ο Νίκος Μωραΐτης¨.

Σε μια επιλεκτική τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Νίκος Μωραΐτης έκανε μέσα από την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» μια αναδρομή στους επιτυχημένους μουσικούς του σταθμούς το μεσημέρι του Σαββάτου. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής στιχουργός αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από τα κομμάτια «Δεν φεύγω» και «Τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς».

Ειδικότερα, ο Νίκος Μωραΐτης δήλωσε πως «τα τραγούδια μόλις τα ακούω… τα πιάνω! Πιάνω αν ένα τραγούδι θα γίνει επιτυχία ή όχι. Με το «Δεν φεύγω» έπεσα τελείως έξω. Του ακούω και δεν μου λέει τίποτα, το μόνο που μου άρεσε ήταν που άκουγα στο demo αυτή την αιθέρια φωνή του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του στέλνω ένα απαράδεκτο μήνυμα. «Ελπίζω να μου στείλεις και τις καλές σου μελωδίες» και απορώ πως δεν με έβρισε κιόλας ο άνθρωπος απαντώντας. Μου έστειλε ένα μήνυμα γράφοντας μου, «μα τι λες! Είναι ίσως η ωραιότερη μελωδία που έχω γράψει». Δεν το κατάλαβα το «Δεν φεύγω», κάθισα και το έγραψα εμπνεόμενος από την φωνή του και όχι από την μελωδία. Όταν πια έγινε τραγούδι, ενορχηστρώθηκε, ειπώθηκε τότε κατάλαβα την δύναμη του».

«Πρέπει να πω ότι έχω μια πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Γιώργο Σαμπάνη και στο ταλέντο του. Αυτά τώρα, διότι εκείνη την περίοδο είχαμε τσακωθεί και δεν μιλούσαμε. Μου στέλνει ο παραγωγός του Αντώνη Ρέμου δυο μελωδίες του Γιώργου Σαμπάνη. Η μία ήταν το «Λένε» και η άλλη ήταν «Τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς». Του απάντησα πως φυσικά θα τα γράψω, «δεν μπορώ να μην τα γράψω αλλά θα συνεννοήσε εσύ». Έτσι θέλω να πω ότι και τα δυο αυτά τραγούδια γράφτηκαν δια αντιπροσώπου γιατί εγώ δεν μιλούσα με τον συνθέτη» συμπλήρωσε, επίσης, ο Νίκος Μωραΐτης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.