Zappit

Μυρτώ Κοντοβά: «Ο Νίκος Χατζηνικολάου με βοήθησε κι ενέκρινε τη σειρά»

"Με βοήθησαν άνθρωποι σε αυτό. Με βοήθησε ο Λάκης Λαζόπουλος πολύ" δήλωσε η Μυρτώ Κοντοβά.

Η στιχουργός και σεναριογράφος Μυρτώ Κοντοβά θυμήθηκε ιστορίες πίσω από τις τηλεοπτικές σειρές και τα τραγούδια που έχει υπογράψει. Ανάμεσα στις επιτυχίες της, είναι κι η σειρά «Υπέροχα Πλάσματα» κι η ίδια μίλησε για το πως τελικά υλοποιήθηκε.

«Στα Υπέροχα Πλάσματα μου ήρθε όλος ο σκελετός της ιστορίας, περπατώντας στην Αιόλου. Έλεγαν γιατί να αφορά τον κόσμο αυτή η ομάδα των ανθρώπων; Γιατί να αφορά τον κόσμο μια σειρά για την πόλη; Γιατί δεν έχουν γονείς; Πού είναι; Μου ζητούσαν να βγάλω το χαρακτήρα της σκύλας, της Θέμις Μπαζάκα, να φύγει αυτός ο ρόλος και να μπει ένας άλλος πιο συγγενικός. Αυτή η μανία με τα σόγια. Πίστευα ότι θα πάει καλά.

Με βοήθησαν άνθρωποι σε αυτό. Με βοήθησε ο Λάκης Λαζόπουλος πολύ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου που ενέκρινε τη σειρά. Με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε εγώ δεν είμαι καλλιτέχνης. Αισθάνομαι από αυτό που βλέπω και διαβάζω ότι αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει. Υπάρχουν περιπτώσεις κειμένων και σεναριογράφων, που υποφέρουν πάρα πολύ όταν βλέπουν τη δουλειά που φαντάστηκαν… Φίλη μου σεναριογράφος με έχει πάρει κλαίγοντας και λέγοντας δεν με αφήνουν ούτε να πάρω μέρος στο κάστινγκ. Είσαι σεναριογράφος, το έγραψες, τελείωσες. Όχι δεν είναι τελείωσες» ανέφερε η Μυρτώ Κοντοβά.