Μαρία Μενούνος

Μαρία Μενούνος: Η συγκινητική της ανάρτηση μετά την επίσκεψή της στην Τήνο – «Η παρουσία μου εκεί με έκανε να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο την πίστη μου»

Με αφορμή τη χθεσινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η Μαρία Μενούνος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, περιγράφοντας πώς η πρόσφατη επίσκεψή της στην Τήνο την έκανε να δει τη συγκεκριμένη ημέρα με διαφορετικό τρόπο.

Η Μαρία Μενούνος αναφέρθηκε στην πίστη, την ελπίδα και την παράδοση που συνδέουν εδώ και γενιές τους ανθρώπους με την Παναγία της Τήνου, αλλά και στη συγκίνηση που ένιωσε βλέποντας από κοντά την αφοσίωση των χιλιάδων προσκυνητών.

«Η σημερινή ημέρα μοιάζει λίγο διαφορετική, αφού πριν από λίγες μόλις εβδομάδες βρέθηκα στην Τήνο. Η 15η Αυγούστου είναι μία από τις πιο ιερές ημέρες του χρόνου στην Ελλάδα: η Κοίμηση της Θεοτόκου, τιμώντας την κοίμηση της Παναγίας και το πέρασμά της από την επίγεια ζωή στην αιώνια ζωή.

Όμως αυτή δεν είναι μια ημέρα που επικεντρώνεται στην απώλεια. Είναι μια γιορτή της ελπίδας, της πίστης και της αιώνιας ζωής. Και ίσως δεν υπάρχει μέρος όπου μπορείς να νιώσεις αυτή την αφοσίωση πιο βαθιά από την Τήνο.

Χιλιάδες προσκυνητές ταξιδεύουν εκεί κάθε χρόνο για να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας, όπου βρίσκεται η εικόνα που ανακαλύφθηκε αφού η Αγία Πελαγία οδηγήθηκε σε αυτήν μέσα από οράματα. Κάποιοι μάλιστα κάνουν τη διαδρομή από το λιμάνι μέχρι την εκκλησία γονατιστοί, μεταφέροντας μαζί τους τις προσευχές, την ευγνωμοσύνη και τις ελπίδες τους για ίαση.

Έχοντας μόλις σταθεί μέσα σε αυτή την εκκλησία, έχοντας προσευχηθεί εκεί και έχοντας δει από κοντά αυτή την αφοσίωση, η σημερινή ημέρα έχει για μένα ένα εντελώς διαφορετικό νόημα.

Υπάρχει κάτι τόσο δυνατό στο να συνειδητοποιείς ότι για γενιές ολόκληρες οι άνθρωποι έρχονται σε αυτό το ίδιο μέρος κουβαλώντας μαζί τους τις προσευχές, την ευγνωμοσύνη, τον πόνο και την ελπίδα τους.

Η παρουσία μου εκεί με έκανε να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο την πίστη μου και τις παραδόσεις που έχουν ενώσει τόσους πολλούς από εμάς εδώ και γενιές. Σήμερα νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ζήσω την Τήνο εκείνη την περίοδο και να κατανοήσω το νόημα αυτής της ημέρας με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο. Χρόνια Πολλά σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Μαρίες!» έγραψε η Μαρία Μενούνος στο Instagram.

Η ανάρτηση της Μαρίας Μενούνος…

Related news