Μάκης Δελαπόρτας

Μάκης Δελαπόρτας: «Δυστυχώς ο Βασίλης Λογοθετίδης δεν ξέφυγε από τη μοίρα των μεγάλων κωμικών»

Καλεσμένος στην παρέα του Buongiorno ήταν νωρίτερα σήμερα (26/3) ο Μάκης Δελαπόρτας. Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ο κωμικός των κωμικών» για τον Βασίλη Λογοθετίδη, ο ηθοποιός μίλησε για τον μεγάλο κωμικό και την καλλιτεχνική του πορεία.

«Σπουδαίος θεατράνθρωπος. Ξεκίνησε το 1918, ερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη. Έγινε και καλλιτεχνικός διευθυντής για 27 χρόνια στο θέατρο Κοτοπούλη, έμεινε εκεί για πάντα. Μετά αποφάσισε να κάνει τον δικό του θίασο για 15 χρόνια. Εκεί έπαιξε τις σημαντικότερες παραστάσεις του νεοελληνικού θεάτρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Ο βαφτισιμιός του, που με βοήθησε πολύ για να κάνω αυτό το βιβλίο, είχε όλο το υλικό του Λογοθετίδη. Έχει το 100% της προτίμησης του κοινού. Δεν ήξερα για εκείνον και κάθε φορά είχα και μία έκπληξη. Ήταν σπουδαίος και σαν άνθρωπος. Δεν ξέφυγε από τη μοίρα των μεγάλων κωμικών, να είναι μελαγχολικός και καταθλιπτικός», συμπλήρωσε ο ηθοποιός για τον αείμνηστο καλλιτέχνη.

Όπως αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας, βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για να γίνει η παράσταση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Related news