Ο Λευτέρης Ελευθερίου έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο νέο τεύχος του περιοδικού Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα αυτή την εβδομάδα.
Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την κακοποιητική ενδεχομένως πλευρά του χαρακτήρα του που έδειξε στο παρελθόν, όπως ο ίδιος παραδέχεται, σε διαπροσωπικές του σχέσεις.
Στη ζωή σας, έχετε φερθεί κακοποιητικά στον εαυτό σας;
Έχω υπάρξει κακοποιητικός και σε φίλους και σε σχέσεις και σίγουρα έχω κακοποιήσει και τον εαυτό μου.
Με ποιον τρόπο;
Αυτό που αντιμετωπίζουμε οι καλλιτέχνες σε τεράστιο βαθμό – και ήταν από τα θέματα που έπρεπε να ψυχογραφήσω μέσα μου – είναι το πόσο ο ναρκισσισμός μου μου επιτρέπει να ταπεινωθώ. Να προσπαθήσω να βάλω εμένα στη θέση του άλλου και τον άλλο στη θέση τη δική μου. Επειδή πολλές φορές ο ναρκισσισμός σε όσους ασχολούμαστε με την τέχνη έχει το στοιχείο του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”, νομίζω ότι το δούλεψα αρκετά.
Στο παρελθόν αυτό με οδηγούσε ψυχολογικά σε καταστάσεις που χειριζόμουν τον άλλον χρησιμοποιώντας την όποια δύναμη γοητείας είχα ή το ότι ήμουν αρεστός και αγαπητός. Μπορεί να καταπίεζα τον άλλον ή να του συμπεριφερόμουν άσχημα. Με οδηγούσε δηλαδή στο να είμαι ψωνάρα και νάρκισσος.
Πηγή εικόνας: NDP Photo
