Zappit

Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη με τις συνταγές του

Στις 16:50 στον Alpha.

Το Σάββατο παρουσιάζει τρεις παραδοσιακές συνταγές και μας ταξιδεύει, μέσα από αυτές, από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη. Αρχικά μαγειρεύει λαχανιά, παραδοσιακό πιάτο τής Θράκης με χοιρινό κρέας και λάχανο. Βράζει το κρέας στη χύτρα μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει, έπειτα προσθέτει το λάχανο και σε λιγότερο από μία ώρα σερβίρει το φαγητό. Ιδανικά συνοδεύεται με φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Το μενού συνεχίζεται με χειροποίητα κρητικά σκιουφιχτά. Ο Άκης φτιάχνει πρώτα τη ζύμη και μας δείχνει πώς να πλάσουμε τα ζυμαρικά ώστε να πάρουν το σωστό σχήμα. Έπειτα προτείνει δύο τρόπους για το μαγείρεμά τους: είτε τα βράζουμε με τον κλασικό τρόπο όπως όλα τα ζυμαρικά, είτε σε σάλτσα από βούτυρο και θυμάρι. Τέλος, προσθέτουμε φέτα τριμμένη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Για γλυκό φτιάχνει μουστοκούλουρα με πετιμέζι. Η προετοιμασία τους είναι εύκολη και η γεύση τους αποζημιώνει.