Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Δεν γίνεται να παίζουμε το παιχνίδι της πατριαρχίας και εκείνων που θέσπισαν τους κανόνες για το συμφέρον τους»

Μια καθ’ όλα δυναμική τοποθέτηση για τις γυναίκες του σήμερα θέλησε να κάνει, μεταξύ άλλων, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στη νέα συνέντευξη που έδωσε στο ένθετο Νησίδες και τη δημοσιογράφο Βασιλική Τσεβελέκου.

Κι αυτό μιας και, όπως η ίδια η ηθοποιός διευκρινίζει, δεν θεωρεί πως υπάρχει ισχυρό και ασθενές φύλο.

Είναι κατάκτηση ότι, επιτέλους, ορισμένες γυναίκες λέμε ακομπλεξάριστα την ηλικία μας; Εσείς δεν την κρύβετε…

Είναι ακτιβιστική απαίτηση. Γυναίκες που είμαστε δημόσια πρόσωπα δεν γίνεται να παίζουμε το παιχνίδι της πατριαρχίας και εκείνων που θέσπισαν τους κανόνες για το συμφέρον τους. Και επειδή αρέσκονται να έχουν δίπλα τους μια νεότερη γυναίκα θα εγκαταλείψουν – όχι όλοι φυσικά – τη γυναίκα τους στα πενήντα ή στα εξήντα για να είναι με την 30αρα, το πολύ 40αρα.

Είναι σαν να λέμε “αξίζω μέχρι τα σαράντα μου”, όσο είμαι σεξουαλικά επιθυμητή, όσο με βρίσκετε όμορφη για να με φλερτάρετε. Δεν θέλω να παίζω το ανόητο παιχνίδι σαν να έχουμε ημερομηνία λήξης. Η αξία μας είναι από τη στιγμή που θα γεννηθούμε μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνουμε. Τελεία.

Δεν υπάρχει ισχυρό και ασθενές φύλο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά. Με οστά, ψυχή, όνειρα, φόβους, επιθυμίες. Πρέπει να το σεβόμαστε όλοι, όχι μόνο ως προς τα φύλα αλλά και ως προς τις φυλές, τις θρησκείες, τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Related news