Zappit

Hθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο

Ποιοι κινδύνεψαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Σε καλές ή χειρότερες ταινιές και τηλεοπτικές σειρές, οι ηθοποιοί που θα δείτε ερμήνευσαν το ρόλο του Ιησού. Δεν ήταν μόνο το βάρος του ρόλου που κόστισε σε κάποιους…


H.B Warner – The King of Kings, Σκηνοθεσία: Cecil B. DeMille (1927)

Ο H.B Warner πήρε τον ρόλο όταν πέθανε ο J.B Warner, ένας όμορφος και γνωστός ηθοποιός κυρίως για τα γουέστερν της εποχής του βωβού κινηματογράφου, από φυματίωση. Η πίεση για την απόδοση του ρόλου, επανέφερε τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε ο H.B. Warner.

Claude Heater – Ben-Hur (1959) Σκηνοθεσία William Wyler

Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να δούμε το πρόσωπο του λόγω της γωνίας λήψης. Ωστόσο αυτή είναι η στιγμή που τον συναντά ο Ben Hur (Charlton Heston)


Max von Sydow – The Greatest Story Ever Told (1965)

Ο Max von Sydow λέει πως το πιο δύσκολο κομμάτι στην ερμηνεία του ήταν η απαίτηση που είχαν οι άνθρωποι από αυτόν να παραμένει στο ρόλο του καθόλη τη διάρκεια. Δεν μπορούσε να καπνίσει ανάμεσα στις λήψεις, να πιεί μετά το τέλος ή να είναι τρυφερός με τη σύζυγο του όσο ήταν στα γυρίσματα.
 

https://www.youtube.com/embed/942Lm2FHeEE

Ted Neeley- Jesus Christ Superstar (1973)
Ο Ted Neeley μετά την ταινία δε σταμάτησε για πολλά χρόνια να υποδύεται θεατρικά τον Ιησού παρόλο που στα γυρίσματα της ταινίας πέρασε ένα μικρό σοκ όταν λίγο έλειψε να του καρφώσουν τα χέρια στα αλήθεια, μιας και ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Ρωμαίο στρατιώτη δε μιλούσε καλα αγγλικα… Για το ρόλο αυτόν είχε περάσει από κάστινγκ και ο John Travolta.

 
Πρώην σύζυγος της Susan Sarandon. Οι παπούδες του ήταν Έλληνες μετανάστες.
 

Willem Dafoe – The Last Temptation of Christ (1988) Σκηνοθεσία Martin Scorses

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. Ο Willem Dafoe δεν μπορούσε να δει για τρεις ημέρες λόγω της υπερβολικής ποσότητας από σταγόνες που του είχαν ρίξει στα ματια για να διασταλούν οι κόρες.



Τη μητερα του Ιησού θα έπαιζε αρχικά η Madonna, αλλά απέρριψε το ρόλο τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι πρόβες.

Jim Caviezel – Passion of the Christ (2004)

Ο Jim Cavizel βίωσε και ο ίδιος μερικά από τα “Πάθη του Χριστού” γυρίζοντας την ταινία. Μαστιγώθηκε δύο φορές αποκτώντας ένα τεράστιο σημάδι στην πλάτη. Kατά τη διάρκεια της σταύρωσης έπαθε υποθερμία λόγω του χιονιά στην Ιταλία. Εκείνο που μπορείτε να δείτε και οι ίδιοι είναι η εξάρθρωση του ώμου του όταν ο σταυρός πέφτει πάνω του… η σκηνή έχει συμπεριληφθεί στην ταινία.

Diogo Morgado – The Bible (2013), Son of God (2014)
 
Ewan McGregor – Last Days in the Desert (2015) - Rodrigo García