Γιάννης Ζουγανέλης: «Έζησα τον κοινωνικό ρατσισμό μέσα στο ίδιο μου το σπίτι»

Γιάννης Ζουγανέλης

«Θυμάμαι ένα περιστατικό που τα κάναμε μπάχαλο με τον αδερφό μου. Πήγε ο μπαμπάς μου στο ΙΚΑ…».

Στο Happy Day και τον Χρήστο Βαρθαλίτη έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τον ρατσισμό που βίωσε λόγω της κωφότητας των γονιών του.

«Σε δύσκολη θέση δεν έχω έρθει, είναι πολύ ευγενείς οι άνθρωποι. Μου ζήτησε κάποιος να του πω τον “Μακρυμάλλη” και του είπα το λες αυτό γιατί φοράς περούκα και πάγωσε η παρέα του. Όταν βγήκε ο “Μακρυμάλλης” με πλησιάζανε οι φαλακροί και μου λέγανε “Α ρε Ζουγανέλη, μας έκανες ανθρώπους”. Ασχολούμαι σοβαρά με την πολιτική, δεν αποποιήθηκα ποτέ τη διάσταση του πολίτη. Οι κωφοί γονείς μου με άκουγαν με άλλη λογική. “Άκουγαν” τα πάντα και με ένιωθαν. Οι γονείς μου ήταν τρομερά ερωτευμένοι. Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική μοδίστρα, την θαύμαζα.

Η Ελεονώρα είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή μου. Έζησα τον κοινωνικό ρατσισμό μέσα στο ίδιο μου το σπίτι από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι γονείς μου σε νοσοκομεία, στις τράπεζες… Θυμάμαι ένα περιστατικό που τα κάναμε μπάχαλο με τον αδερφό μου. Πήγε ο μπαμπάς μου στο ΙΚΑ γιατί είχε χτυπήσει στα πλευρά κι ένας γιατρός που τον εξέταζε είπε “αλήθεια μας λέει ο κουφός”. Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάναμε. Άστο, είναι ντροπή», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης…

«Χτύπησα το κουδούνι στο στούντιο και ζήτησα δουλειά από τον Αντώνη Κανάκη!»