Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Εύα Οικονόμου – Βαμβακά στο περιοδικό Gala και τη δημοσιογράφο Μαριλού Πανταζή αυτή την εβδομάδα.
Ανάμεσα σε πολλά, δε, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του φεστιβάλ Φιλίππων μίλησε για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης αλλά και για το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην υποκριτική.
Πως βρέθηκες στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας;
Δεν ήταν σκοπός ζωής, απλά είχε προκηρυχθεί η θέση, έτυχε να είμαι εκεί εκείνο το καλοκαίρι για να δω τους γονείς μου γιατί, παρότι Καβαλιώτισσα, τα τελευταία 17 χρόνια ζούσα στην Αθήνα και σκέφτηκα “μήπως η ομορφιά αυτής της πόλης με σώσει;”. Και έτσι έκανα τα χαρτιά μου. Έγινε, δεν το περίμενα, δεν είχα αφήσει τις δουλειές μου εδώ, ο πρώτος χρόνος ήταν μεταβατικός στο πως να κάνω τα βήματα μου σιγά – σιγά για να φύγω από την Αθήνα και να πάω εκεί.
Ήταν ένας χρόνoς χαοτικός, αλλά και πολύ δημιουργικός, γιατί εκεί που ήμουν σκηνοθέτις βρέθηκε σε ένα υπερπρότζεκτ που ήταν το ΔΗΠΕΘΕ και το Φεστιβάλ Φιλίππων, όπου ήταν πολύ μεγαλύτερη η σκηνοθεσία και πολλοί άνθρωποι να χειριστείς, τα μέτωπα, οι πίστες. Μου άρεσε, βρήκα κομμάτια του εαυτού μου σε αυτό που δεν τα φανταζόμουν. Κάθε μου μέρα είναι δύσκολη, ασφυκτικά γεμάτη και σε πολλαπλά επίπεδα απαιτητική, όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά δεν το μετανιώνω. Θεωρώ ότι ήταν σωστή απόφαση.
Δεν θα ξαναδουλέψεις ως ηθοποιός;
Νιώθω ότι δεν θα το ξανακάνω αλλά, επειδή η ζωή έχει ανατρέψει τα σχέδια μου, κρατάω μικρό καλάθι. Λέω ότι έχει πολύ μεγαλύτερη φαντασία από μένα, οπότε μπορεί να δουλέψω ως οτιδήποτε, ως σεναριογράφος ή ως στιχουργός για παράδειγμα. Δεν θα σταματήσω όμως ποτέ να λέω ιστορίες.
Πηγή εικόνας: NDP Photo
