Eurovision 2026: Ποιες χώρες έχουν αγοράσει τα περισσότερα εισιτήρια; – Η έκπληξη στο #9

Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από το πρώτο “Good Evening Europe!” που πρόκειται να ακούσουμε από τους παρουσιαστές της φετινής Eurovision και οι προετοιμασίες στο Wiener Stadthalle της Βιέννης έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Οι 34 αποστολές καταφτάνουν αύριο το πρωί της Παρασκευής (1/5) στην Αυστρία, όπου ήδη από το επόμενο πρωί ανεβαίνουν στη σκηνή οι πρώτες χώρες -εκείνες του Α’ Μισού του Α’ Ημιτελικού- για την πρώτη τους τεχνική πρόβα.

Eurovision 2026: Ο Ακύλας σε θεαματική άνοδο στα στοιχήματα – Στη δεύτερη θέση πλέον η Ελλάδα

Όπως έχει καταστεί σαφές από την EBU στις τελευταίες διοργανώσεις, οι τεχνικές πρόβες πραγματοποιούνται αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων. 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Euro-fans για τις επίσημες πρόβες των χωρών είναι μεγάλο, αφού τα εισιτήρια για τα τρία rehearsal shows που προηγούνται των Live (Dress, Family και Jury Rehearsals) έχουν ήδη εξαντληθεί, όπως φυσικά και εκείνα των shows στους Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό που βγαίνουν κανονικά στον αέρα.

Ποιες χώρες έχουν αγοράσει τα περισσότερα εισιτήρια;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες, η Αυστρία -οποία έκπληξη!- είναι η χώρα που έχει προμηθευτεί τα περισσότερα εισιτήρια για τη φετινή διοργάνωση, αφού οι Αυστριακοί θέλουν να απολαύσουν από κοντά τα φαντασμαγορικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει το ORF.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι γείτονες Γερμανοί και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο -παρότι δεν τα καταφέρνει να ξεχωρίσει βαθμολογικά στον διαγωνισμό, υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των Βρετανών fans-, οι επίσης γείτονες των Αυστριακών, Ελβετοί, αλλά και οι Αμερικανοί, που κάνουν υπερατλαντικό ταξίδι για να παρακολουθήσουν από κοντά τη Eurovision.

Γαλλία και Αυστραλία ακολουθούν στην 6η και 7η θέση, ενώ έκπληξη αποτελεί η 8η θέση της Τσεχίας -μια χώρα που για χρόνια δεν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση- και περισσότερο η 9η θέση της Σλοβακίας, που δεν συμμετείχε ποτέ συνεχόμενα και που η τελευταία της συμμετοχή ήταν το μακρινό 2012.

Την πρώτη 10άδα με τα περισσότερα αγορασμένα εισιτήρια συμπληρώνει η Ολλανδία, που επίσης φέτος απέχει από τη Eurovision ως διαμαρτυρία για τη συμμετοχή του Ισραήλ, στη σκιά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, μαζί με 4 ακόμα χώρες (Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ισλανδία).

Related news