Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στους εθνικούς τελικούς των χωρών για τη φετινή Eurovision, αφού απέχουμε μόλις 100 ημέρες από τη διεξαγωγή της 70ής διοργάνωσης στη Βιέννη.
Μία από αυτές είναι και η Σερβία, που για 5η χρονιά στήνει τον δικό της διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στον μουσικό θεσμό. Το Pesma za Evroviziju περιλαμβάνει φέτος 24 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα ανέβουν στη σκηνή αρχικά σε δύο ημιτελικούς (24 και 26 Φεβρουαρίου) και έπειτα θα παλέψουν για το “χρυσό εισιτήριο” στον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου.
Το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2) η σερβική ραδιοτηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της χώρας στη φετινή Eurovision, ένα από τα οποία συγκεντρώνει ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για το κομμάτι Bom Bom, ερμηνευμένο από το drag συγκρότημα Harem Girls και την τραγουδίστρια Ivana.
Ποιες είναι οι Harem Girls
Οι Harem Girls είναι μία κολεκτίβα drag προσωπικοτήτων από τη Σερβία, αποτελούμενη από 5 βασικά μέλη, κάποια από τα οποία έχουν… άρωμα Ελλάδας στα καλλιτεχνικά τους ονόματα: Lady Siren, Lefkada Tsunami, Lola Love, Nina Lee και Titta Foureira.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2023 με το όνομα Dreg Harem. Με την αποχώρηση του ενός και μοναδικού drag king του συγκροτήματος -πάνω στον οποίο βασίστηκε και η ιδέα του χαρεμιού- προέκυψαν οι Harem Girls.
Σε συνέντευξή τους οι 5 drag queens έχουν δηλώσει πως αντλούν έμπνευση για τα shows τους και από αγαπημένες τους συμμετοχές της Eurovision, γι’ αυτό και διατηρούν ένα ξεχωριστό δέσιμο με τον μουσικό διαγωνισμό.
Μάλιστα, το 2025 οι Harem Girls συμμετείχαν στον σερβικό τελικό με το κομμάτι Aladin και βρέθηκαν ένα βήμα πριν εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision της Βασιλείας, αφού κατέκτησαν τη 2η θέση.
Η εμφάνιση του συγκροτήματος στον εθνικό τελικό της Σερβίας προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από εγχώριους τραγουδιστές και προσωπικότητες της μουσικής (Sloba Radanović, Lepa Lukić, Mina Kostić, Marko Bulat), ωστόσο η συμμετοχή τους κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και αγαπήθηκε από τους Eurofans εντός και εκτός σερβικών συνόρων.
Φέτος, οι Harem Girls διεκδικούν και πάλι το “χρυσό εισιτήριο” με τη σημαία της Σερβίας, αφού διαγωνίζονται με το τραγούδι Bom Bom και βρίσκονται ήδη στη δεύτερη θέση των στοιχημάτων για να κερδίσουν τον εθνικό τελικό της χώρας τους.
Λέτε να τα καταφέρουν και να τις δούμε τελικά στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη;
