Eurovision 2026: Αποκαλύφθηκε μέρος του σκηνικού του Ακύλα – Η φωτογραφία μέσα από στο στάδιο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις γενικές πρόβες της Eurovision στη Βιέννη. Το Wiener Stadthalle έχει πάρει “φωτιά”, με τις 35 αποστολές να ανεβαίνουν η μία μετά την άλλη επί σκηνής για τις τελευταίες δοκιμές πριν τα μεγάλα live των Ημιτελικών.

Μάλιστα, σε ρεπορτάζ που έπαιξε στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας (ORF) διέρρευσαν πλάνα από το σκηνικό της ελληνικής αποστολής. Εκεί βλέπουμε ένα από τα props που θα χρησιμοποιηθούν για την απόδοση του “Ferto”, το οποίο απεικονίζει αρχαιοελληνικούς κίονες.

«Μας ρωτάνε ποιο είναι το νόημα του τραγουδιού και είναι πολύ σημαντικό να το λέμε, γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι ένα απλό fun τραγούδι. Δεν καταλαβαίνετε πόση δουλειά έχουμε ρίξει τόσο καιρό και ελπίζω να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ακύλας στην κάμερα της ΕΡΤ και την Κέλλυ Βρανάκη, κατά τη διάρκεια της τελετής του Τιρκουάζ Χαλιού το απόγευμα της Κυριακής (10/5).

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στις 16:45 ώρα Ελλάδος θα γίνει η πρώτη γενική πρόβα, η Dress Rehearsal 1, απ’ όπου θα προκύψουν και ολοκληρωμένα πλάνα από όλες τις συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού, άρα και της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πρόβα “γράφεται” για λόγους ασφαλείας.

Ο Ακύλας και το “Ferto” διαγωνίζονται στη θέση #4. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη γενικές δοκιμές, στις 22:00 και αύριο, Τρίτη 12/5, στις 16:00.

Το act του Ακύλα στη σκηνή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Αρτσίτας στον αέρα του “Ραντεβού το ΣΚ” στο OPEN, το Σάββατο, ο Ακύλας αναμένεται να ξεκινήσει την εμφάνιση του “πατώντας το Start επί σκηνής. Έτσι ξεκινάει το videogame. Στην αρχή θα δούμε αυτό το κομμάτι που δόθηκε και στη δημοσιότητα, τα 30 δευτερόλεπτα δηλαδή, που ‘ναι ο Ακύλας μέσα σ’ αυτό το τούνελ με τους καθρέφτες και είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό το γραφικό”.

“Βγαίνει ο Ακύλας, λοιπόν, από αυτό το τούνελ και εκεί πέρα ξεκινάει να χορεύει και να κάνει τα δικά του, που τα λατρεύει όλη η Ευρώπη, για να φτάσουμε στο κομμάτι της λύρας. Εκεί θα αναβιώσει το εύρημα που ‘χαμε ζήσει ξανά το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου. Ένας χορευτής ακριβώς ντυμένος όπως τότε, με το άσπρο ρούχο, θα κάνει αυτό το εύρημα με τον Ακύλα. Θα σηκώσουν δηλαδή αυτές τις χορδές – τιράντες για να κάνει τη λύρα”.

“Στη συνέχεια θα μπει σε κάποια δωμάτια. Το ένα δωμάτιο θα ‘χει να κάνει με το χρήμα, γι’ αυτό και θα υπάρχει εκεί ένας άνθρωπος ντυμένος ολόχρυσος. Η Παρθένα Χοροζίδου θα υποδυθεί στη σκηνή μια influencer η οποία βγάζει φωτογραφίες και μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο θα δούμε παντού πορτρέτα της”.

“Στη συνέχεια ο Ακύλας θα βγει από τα δωμάτια και, δια μαγείας, θα εμφανιστεί πάνω από αυτά όπου και θα βλέπουμε να απευθύνεται στη μητέρα του” συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Κωνσταντίνος Αρτσίτας στον αέρα της εκπομπής του Λάμπρου Κωνσταντάρα και της Ιωάννας Μαλέσκου στο OPEN.

Related news