Ελένη Φιλίνη

Ελένη Φιλίνη: “Ήθελαν να βγάλουν την κακία τους, όλοι την έχουμε ζήσει στο πετσί μας”

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Φιλίνη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη με αφορμή της σειρά “Καλά θα πάει κι αυτό” στην ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, η γνωστή ηθοποιός γύρισε πίσω στην περίοδο που συμμετείχε σε βιντεοταινίες και διευκρίνισε πως και η ίδια και άλλοι συνάδελφοι της άργησαν πολύ να βρεθούν στην ιδιωτική τηλεόραση.

Θεωρείς ότι οι βιντεοταινίες έβλαψαν την καριέρα πολλών ηθοποιών;

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν χρωστάνε καλή κουβέντα σε κανέναν. Επίσης υπάρχει και φθόνος. Θυμάμαι ότι οι δικές μου ταινίες ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα, που μπορεί να περίμενες και δυο μήνες για να τις νοικιάσεις. Ενώ θα μπορούσα να είχα κάνει εβδομήντα, ογδόντα βιντεοταινίες και να είχα βγάλει κάποια χρήματα, γύρισα μόνο είκοσι με είκοσι δύο, αν θυμάμαι σωστά. Ήμουν πιο επιλεκτική.

Γύρισα ταινίες με τον Γιώργο Σκαλενάκη, τον Καραγιάννη, τον Γιάννη Δαλιανίδη. Έχω κάνει πάρα πολύ ωραίες δουλειές, με σπουδαίους παραγωγούς. Όμως κάποιοι ήθελαν να βγάλουν την κακία τους, που πάντα υπήρχε και θα υπάρχει στη ζωή. Και στον χώρο μας. Όλοι την έχουμε ζήσει στο πετσί μας.

Έχω την εντύπωση ότι αρκετοί ηθοποιοί που είχατε πρωταγωνιστήσει σε βιντεοταινίες δεν ήσασταν η πρώτη επιλογή στις σειρές των ιδιωτικών καναλιών.

Μια χαρά είναι η εντύπωση σου. Με τις βιντεοταινίες ο κόσμος επέλεξε ποιον ηθοποιό θα δει, αν, για παράδειγμα, θα ήταν ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης ή ο Σωτήρης Μουστάκας. Νοίκιαζε την ταινία και την κρατούσε στο σπίτι του δυο μέρες ή μια εβδομάδα.

Στην ιδιωτική τηλεόραση δεν μας είδες γιατί ήθελε να βγάλει τα δικά της πρόσωπα. Η τηλεόραση επιβάλλει. Τα κανάλια επέλεγαν ποια πρόσωπα θα σου δείξουν. Γι’ αυτό άργησες να μας δεις. Εμένα με επέλεξε ο κόσμος, γι’ αυτό υπάρχω ακόμα τόσα χρόνια.

Πηγή εικόνας: NDP Photo

Related news