Δώρα Αναγνωστοπούλου

Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Το κοινό αμφισβητεί και καλά κάνει, η τηλεόραση θα έχει πάντα δυναμική»

Με αφορμή την επιστροφή της εκπομπής MEGA Stories, η Δώρα Αναγνωστοπούλου έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Πρόσωπα των Νέων και τη συνάδελφο της, Διονυσία Μαρίνου αυτή την εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, δε, η γοητευτική δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση την οποία και εκφράζει ενίοτε το κοινό προς την τηλεόραση.

Στο δελτίο παρουσιάζεις το γεγονός τη στιγμή που συμβαίνει, ενώ στο MEGA Stories επιστρέφεις αργότερα για να δεις τι απέμεινε πίσω από την είδηση. Ποια από τις δύο ματιές νιώθεις ότι σου έχει μάθει περισσότερα για τους ανθρώπους;

Η εκπομπή μου δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζω ένα θέμα διαφορετικά. Να εξετάσω τις παραμέτρους του και να το καθοδηγήσω, αν θέλεις, εκεί όπου αισθάνομαι ότι υπάρχει λόγος να σταθεί ο τηλεθεατής. Δεν είναι τυχαίο που λένε οι παλιοί δημοσιογράφοι ότι το δελτίο είναι του σταθμού και η εκπομπή του παρουσιαστή.

Το επάγγελμα, έτσι κι αλλιώς, σου μαθαίνει πολλά για τους ανθρώπους από μόνο του, αρκεί να έχεις τα μάτια ανοιχτά και να μη σε τυφλώνουν οι βεβαιότητες που όλοι αναζητούν από εσένα επειδή βρίσκεσαι κάτω από τα φώτα.

Μπορεί η τηλεόραση να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ενός κοινού που έχει μάθει να αμφισβητεί ό,τι βλέπει;

Δεν ξέρω, αλήθεια, αν αμφισβητείται η αξιοπιστία της τηλεόρασης, των δημοσιογράφων, της είδησης. Η τηλεόραση είχε, έχει και θα έχει πάντα δυναμική. Άλλωστε, μια μορφή τηλεόρασης βλέπουμε στα social media, στα podcasts, στα vidcasts.

Η είδηση βγαίνει και θα βγαίνει πάντα στην οθόνη, μικρότερη, μεγαλύτερη. Τώρα, το κοινό αμφισβητεί και καλά κάνει γιατί, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, έχει πολλούς λόγους για να αμφισβητεί.

Related news