Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, αυτή την εβδομάδα, στο ΒΗΜΑgazino και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου με αφορμή τη νέα σκηνική του σύμπραξη με τον Γιώργο Κιμούλη.
Μεταξύ πολλών, δε, ο γοητευτικός πρωταγωνιστής κλήθηκε να σχολιάσει την αμφισβήτηση που ενδεχομένως υπάρχει ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές στον καλλιτεχνικό χώρο και την όποια σύγκρουση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος παραδέχεται αρχικά πως “εμένα μάλλον με έχει σώσει το ότι δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι “ξέρω” – κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως τροχοπέδη απέναντι στην ορμή του να πάω παρακάτω. Πάντα με ενδιέφερε να δω την πορεία κάποιου, τι μπορώ να “κλέψω”, τι μου κάνει, τι δεν μου κάνει. Δεν ξέρω πως είναι να απαξιώνεις τους μεγαλύτερους, δεν το έχω κάνει ποτέ”.
“Το βλέπω να το κάνουν συνάδελφοι μου, λίγο μεγαλύτεροι από εμένα – γιατί η δική μου γενιά βρίσκεται σε ένα θολό τοπίο, ζει μια ήττα. Με τον Γιώργο (σ.σ. Κιμούλη) η διαφορά μας είναι πάνω από μια γενιά και θα έλεγα ότι η δική του είναι πιο γενναιόδωρη με τους νέους από ό,τι είναι η προηγούμενη από τη δική μου – ίσως νιώθουν περισσότερο τον ανταγωνισμό”.
Και η αλαζονεία της νεανικής ηλικίας;
Δεν ξέρω αν είναι αλαζονεία. Υπάρχει στους νέους μια αίσθηση ότι “και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά έχω το περιθώριο να ξαναδοκιμάσω”. Ταυτόχρονα όμως ζηλεύω τη σιγουρά που έχει η γενιά του Γιώργου – που δεν παίζει, είναι.
Πηγή εικόνας: NDP Photo
