Χρήστος Πλαΐνης: «Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα, όπως και πάρα πολλοί»

Χρήστος Πλαϊνης

"Αυτά που έχουν βγει είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπάρχει ένα παγόβουνο, πραγματικά" πρόδωσε ο Χρήστος Πλαΐνης.

Καλεσμένος στο πλατό του «Έλα χαμογέλα» βρέθηκε ο Χρήστος Πλαΐνης το πρωί της Κυριακής στο OPEN. Ο πρωταγωνιστής από τις «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο «τσουνάμι» των καταγγελιών που έχει έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο Χρήστος Πλαΐνης σημείωσε χαρκτηριστικά πως «η αλήθεια είναι ότι γνώριζα. Γνώριζα όπως πάρα πολλοί γνωρίζανε. Βέβαια, όχι, στο μέγεθος αυτό που ακούγεται ότι έχουν γίνει. Και λέω ακούγεται γιατί είναι κάτι το οποίο πρέπει αποκλειστικά να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν ήξερα λεπτομέρειες. Ήξερα όμως πολλά και θέλω να πω ότι και αυτά που έχουν βγει είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπάρχει ένα παγόβουνο, πραγματικά».

«Δεν αφορά όλο το θέατρο και όλους τους ηθοποιούς αλλά δεν αφορά και τους τέσσερις, πέντε ανθρώπους που έχουν ακουστεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι οι τέσσερις, πέντε. Δεν είναι όλοι φυσικά, δεν είναι όμως και οι τέσσερις, πέντε» πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός. «Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι από τη στιγμή που ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν κάνει κάτι ή δεν ζητάει την βοήθεια μου».

«Έχει τύχει να αντιδράσω ως προς συμπεριφορές σε πρόβα και να προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη».