Άννα Λιβαθυνού

Άννα Λιβαθυνού: «Κάθε εργαζόμενη μητέρα έχει νιώσει κάποια στιγμή ενοχές»

Η Άννα Λιβαθυνού μίλησε στην Πολυξένη Καραμίχα και τη Real Life για τη μητρότητα, τις ενοχές που μπορεί να συνοδεύουν μια εργαζόμενη μητέρα, αλλά και την προσπάθειά της να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια, τη δουλειά και τον προσωπικό της χρόνο.

Μητέρα τριών αγοριών, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια εξομολογήθηκε πόσο βαθιά την έχει αλλάξει η μητρότητα, τονίζοντας ότι τα παιδιά της αποτελούν τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για εκείνη να συνεχίζει να εργάζεται και να κάνει αυτό που αγαπά.

-Είστε μητέρα τριών παιδιών. Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σας η μητρότητα;

Η μητρότητα με άλλαξε σε όλα. Με έκανε πιο δυνατή, πιο υπομονετική αλλά και πιο ευαίσθητη. Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα, ένα κομμάτι της καρδιάς και του μυαλού σου βρίσκεται πάντα στα παιδιά σου. Τα τρία μου αγόρια είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου και νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που έζησα αυτό το θαύμα τρεις φορές.

-Υπάρχουν ενοχές όταν προσπαθείτε να ισορροπήσετε ανάμεσα στη δουλειά και στην οικογένεια;

Νομίζω πως κάθε εργαζόμενη μητέρα έχει νιώσει κάποια στιγμή ενοχές. Και εγώ. Με τα χρόνια, όμως, έμαθα να είμαι πιο συμφιλιωμένη με αυτό. Τα παιδιά μου είναι πάντα η προτεραιότητά μου, αλλά αγαπώ και τη δουλειά μου και δεν πιστεύω ότι το ένα αναιρεί το άλλο. Αντίθετα, θεωρώ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τη μητέρα τους να εργάζεται και να κάνει αυτό που αγαπά.

-Πώς διατηρείτε τις ισορροπίες στην καθημερινότητα;

Δεν είναι πάντα εύκολο και σίγουρα δεν τα καταφέρνω κάθε ημέρα. Προσπαθώ, όμως, να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου, στους ανθρώπους που αγαπώ, αλλά και στον εαυτό μου. Έχω καταλάβει ότι για να μπορείς να προσφέρεις στους άλλους, πρέπει πρώτα να φροντίζεις και τον εαυτό σου. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη.

Related news