Akis Food Tour

Akis’ Food Tour: Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται απόψε στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ δεν είναι μόνο ποδήλατα, κανάλια και τουλίπες. Είναι ιστορίες ανθρώπων, συνταγές με μνήμη, γεύσεις που διασταυρώνονται όπως οι δρόμοι του. Ο Άκης Πετρετζίκης και «Akis’ Food Tour» ταξιδεύουν απόψε στις 20:45 στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για να ανακαλύψουν — πίσω από κάθε τοστ, κάθε μπουκιά cheesecake και κάθε ποτήρι jenever — μια πόλη που ξέρει να μιλάει τη γλώσσα της απόλαυσης.

Ο Άκης ξεκινά από την πολύχρωμη αγορά του Albert Cuyp, παρέα με τη Fleur, μια κοπέλα που του μαθαίνει πώς τρώγεται εκεί η ρέγγα, πώς φτιάχνονται τα αυθεντικά stroopwafels και τι σημαίνει ολλανδική φιλοξενία. Στη συνέχεια, αναζητά τις γεύσεις της Ελλάδας στο Romios, μια ταβέρνα που μοσχοβολάει «μαμά», και δοκιμάζει το πιο «βρόμικο» σάντουιτς του Άμστερνταμ στο Eetsalon van Dobben.

Στο Massalia, η ελληνική κουζίνα συναντά τη γαλλική φινέτσα, ενώ στο Proeflokaal A. van Wees μαθαίνει τι είναι το jenever — και γιατί οι ντόπιοι το πίνουν μαζί με μπίρα. Ο Άκης μπαίνει σε ένα βρώσιμο δάσος (food forest), συνομιλεί με πρωτοπόρους σεφ όπως ο Emile van der Staak και ο Ανδρέας Χρυσομάλλης, και δοκιμάζει πιάτα φτιαγμένα με φυτά που θυμίζουν… κοτόπουλο.

Από την Creole κουζίνα του Elysianne στη soulful μουσική του Cue, και από τα comfort toasties του Monty’s μέχρι τα 250+ cheesecake γεύσεις του Cheesy Cakes, η γαστρονομική σκηνή του Άμστερνταμ αποκαλύπτεται σε όλο της το φάσμα. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η παράδοση: ο Άκης επισκέπτεται το ιστορικό Cheese Market στο Alkmaar, μαθαίνει για τους τυροπατέρες της Ολλανδίας και σηκώνει και ο ίδιος τυριά στην πλάτη!

Μια βόλτα με ποδήλατο ανάμεσα σε τουλίπες γίνεται το ιδανικό φινάλε. Το Άμστερνταμ δεν είναι απλώς προορισμός — είναι ρυθμός, μυρωδιά, μνήμη, και άνθρωποι που ξέρουν να μαγειρεύουν απλά, αλλά με ουσία. Και ο Άκης με «Akis’ Food Tour» βρέθηκε εκεί για να το γνωρίσει, να το απολαύσει και να το μοιραστεί.

Related news