Αυτοψία: Γιατί ο Έλληνας θέλει να του λένε αυτό που θέλει να ακούσει;

«Ανάπτυξη», «νέες θέσεις εργασίας», «βγαίνουμε από την κρίση», «πάταξη φοροδιαφυγής», «λεφτά υπάρχουν», «θα σκίσουμε τα Μνημόνια», «οι αγορές θα χορεύουν στον δικό μας ρυθμό».

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις και τις λέξεις που έχουν χρησιμοποιήσει οι Έλληνες πολιτικοί, από την Μεταπολίτευση και μετά, με σκοπό να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους εμπιστευτούν. Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 24:00, η «Αυτοψία» και ο Αντώνης Σρόιτερ προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Έλληνας θέλει να του λένε αυτό που θέλει να ακούσει, καταγράφοντας ατάκες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία – υποσχέσεις που αποτέλεσαν την αρχή για πολιτικές κόντρες.

Στον Έλληνα αρέσουν τα όμορφα λόγια. Του αρέσει να ακούει αυτά που τον ευχαριστούν και επιβραβεύει, όλα αυτά τα χρόνια, όσους υπόσχονται σκληρές μάχες. Την τελευταία εξαετία, όλοι οι πολιτικοί, από όλα τα κόμματα, διαγωνίζονται για το ποιος έχει τη δύναμη και την όρεξη, να διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές, τονίζουν πρώην Υπουργοί και Βουλευτές στην εκπομπή.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τη φράση «όλοι μαζί τα φάγαμε». Απαντώντας στο ερώτημα γιατί φτάνουν στο σημείο οι πολιτικοί να λένε ψέματα και εάν αυτό είναι που θέλει να ακούει ο Έλληνας, ο πρώην Υπουργός απαντάει με μάθημα… Ιστορίας για τη σχέση του Έλληνα με την αλήθεια.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 24:00