Ο πολυβραβευμένος σεφ διεθνούς εμβέλειας Γιώργος Καλομπάρης στις Γλυκές αλχημείες

Γλυκές αλχημείες

O Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές Αλχημείες» υποδέχονται τον  κριτή και παρουσιαστή του Masterchef Australia, Γιώργο Καλομπάρη, πολυβραβευμένο σεφ διεθνούς εμβέλειας το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «Αυστραλό με ελληνική καρδιά», ενώ ο υπόλοιπος κόσμος τον γνώρισε ως κριτή και παρουσιαστή του Masterchef Australia. Πρόκειται για τον Γιώργο Καλομπάρη, πολυβραβευμένο σεφ διεθνούς εμβέλειας, που έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα 100 πρόσωπα με την μεγαλύτερη επίδραση στην παγκόσμια γαστρονομία. Οι συνταγές που θα μας φτιάξουν είναι μια υπέροχη μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και μια κρέμα με φρούτα του πάθους και γιαούρτι. Σερβίρονται σε ποτήρι και εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους. Με δοκιμαστή τον Χριστόφορο Πέσκια.  Ένα επεισόδιο… να το φας στο ποτήρι!

Πιο αναλυτικά:

[dfp_ads id=236982]

Η πρώτη συνταγή είναι μια πλούσια μους από σοκολάτα 55% κακάο. Οι δύο σεφ αυτή τη φορά, θα χρησιμοποιήσουν ως λιπαρή ουσία το ελαιόλαδο, που είναι μια υγιεινή και εξίσου νόστιμη εναλλακτική επιλογή. Πασπαλίζοντας ελαφρά την επιφάνεια της μους με λίγο χοντρό αλάτι, η γεύση της σοκολάτας αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, επιτρέποντας ταυτόχρονα να λάμψουν και όλες οι υπόλοιπες γευστικές πινελιές του γλυκού.

Η δεύτερη συνταγή είναι μια εντυπωσιακή κρέμα σε στρώσεις, με φρούτα του πάθους και γιαούρτι. Τα φρούτα του πάθους ανεβάζουν την ένταση με τη δροσερή γλυκόξινη γεύση τους, ενώ η στρώση από γιαούρτι και μέλι δίνει την απαραίτητη γλυκιά ισορροπία. Η κρέμα σερβίρεται με χειροποίητη κομπόστα τροπικών φρούτων, η οποία περιλαμβάνει μάνγκο, ανανά και φρούτα του πάθους.

Πώς μπορεί να χωρέσει τόσο… πάθος σε ένα ποτήρι;

Η απόλαυση επί της οθόνης!