ΕΡΤ

Η απάντηση της ΕΡΤ για την εκπομπή Newsroom που φιλοξένησε καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή ως «θύμα ΜΚΟ»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, ξεκαθαρίζει τη θέση της για την εμφάνιση του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Παναγιώτη Ηλιόπουλου στην εκπομπή «Newsroom» το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, ως θύμα της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά».

Να αναφέρουμε, επίσης, πως η δημοσιογράφος της εκπομπής και ο αρχισυντάκτης έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία, ενώ σήμερα το “Newsroom” δεν βγήκε στον αέρα και στη θέση του παίζει έκτακτη εκπομπή για τις αμερικανικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Με αφορμή την απαράδεκτη αβλεψία στη χθεσινή ζωντανή εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤnews, η ΕΡΤ ξεκαθαρίζει τα ακόλουθα:

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί και δεν πρέπει να δίνει χώρο, μέσα από αστοχίες στη δημοσιογραφική διαχείριση, στην προβολή προσώπων και αντιλήψεων που συνδέονται με ιδεολογίες οι οποίες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό και, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προφανώς δεν υπήρχε δόλος ή οποιαδήποτε σκοπιμότητα από τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, ενημερώνει ότι προχώρησε άμεσα στις δέουσες ενέργειες, καθώς και στην επιβολή κυρώσεων σε όσους ευθύνονται.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα συνεχίσει να περιφρουρείται με κάθε τρόπο.

Related news