Το Fortnite Save the World γίνεται free-to-play τον Απρίλιο

Μετά τις αλλαγές στις τιμές των V-Bucks και τα Battle Passes, η Epic συνεχίζει τις ανακοινώσεις για το Fortnite. Αυτή τη φορά η είδηση είναι σαφώς πιο ευχάριστη: το Save the World, το PvE mode του παιχνιδιού, γίνεται δωρεάν από τις 16 Απριλίου 2026.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Save the World είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι του Fortnite. Αντί για Battle Royale, παίζεις PvE εναντίον ορδών από monsters, χτίζεις forts, φτιάχνεις όπλα, μαζεύεις loot και ανεβαίνεις level.

Παίζεται co-op με φίλους ή μέσω matchmaking, και στις πιο δύσκολες ζώνες χρειάζεται να συνδυάσεις abilities για να επιβιώσεις.

Community goals και νέες πλατφόρμες

Η Epic έχει στήσει community goal σύστημα για το launch. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές από τώρα, με ανταμοιβές σε τρία milestones: 300.000, 700.000 και 1 εκατομμύριο εγγραφές. Στο τρίτο milestone ξεκλειδώνει ο Snowstrike Hero, reward αποκλειστικό για το Save the World.

Σε επίπεδο πλατφορμών, η κάλυψη είναι ευρεία: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Cloud Gaming, Nintendo Switch 2, PC, NVIDIA GeForce NOW και Amazon Luna. Η παρουσία του Switch 2 στη λίστα είναι αξιοσημείωτη, καθώς επιβεβαιώνει ότι η Epic ετοιμάζει ενεργά content για τη νέα κονσόλα της Nintendo.

Related news