Slay the Spire 2: Νέο Patch μετά το review bombing

Το Slay the Spire 2 ξεκίνησε την πορεία του τον περασμένο Μάρτιο με διθυραμβικές κριτικές, όμως οι πρόσφατες αλλαγές στο balancing προκάλεσαν την οργή μιας μερίδας παικτών, κυρίως στην Κίνα, οδηγώντας σε χιλιάδες αρνητικές κριτικές.

Η Mega Crit απάντησε άμεσα με το patch v0.104.0, παραδεχόμενη ότι η βασική δυσκολία είχε γίνει υπερβολικά απότομη.

Εξομάλυνση των Ascensions

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το baseline difficulty. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα είναι πλέον πιο φιλικό στα χαμηλά επίπεδα Ascensions, ενώ η μεγάλη πρόκληση θα παραμείνει για όσους κυνηγούν το ανώτατο επίπεδο:

  • Scaling Εχθρών: Πολλοί εχθροί, όπως ο Owl Magistrate και ο Slimed Berserker, έχουν πλέον λιγότερο HP στα χαμηλά Ascensions, αλλά ελαφρώς αυξημένο στα υψηλότερα.
  • Vantom Nerf: Ο επικίνδυνος εχθρός Vantom δέχθηκε nerf στη ζημιά της κίνησης “Dismember” (από 27 σε 26) στα πρώτα επίπεδα δυσκολίας.

Reworks σε κάρτες και buffs σε Ancients

Το patch φέρνει σημαντικές αλλαγές σε εμβληματικές κάρτες και relics, δίνοντας περισσότερες επιλογές στρατηγικής:

  • Neow’s Fury (Buff): Πλέον ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ποιες 2 κάρτες θα επιστρέψουν από το Discard Pile στο χέρι του, αντί για τυχαία επιλογή.
  • Drum of Battle (Rework): Η κάρτα μετατράπηκε από Power σε Skill. Πλέον κοστίζει 1 Energy και όταν γίνεται Exhaust, χαρίζει 2(3) Energy στον παίκτη.
  • Conflagration (Rework): Η σπάνια αυτή κάρτα πλέον προκαλεί 2 ζημιά σε όλους τους εχθρούς 4(5) φορές, κάνοντας το scaling με Strength πολύ πιο δυνατό.
  • Doormaker Boss: Παρόλο που τα στατιστικά του δείχνουν ότι ο Doormaker είναι σε καλό επίπεδο, η Mega Crit υποσχέθηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί το feedback για να κάνει τους μηχανισμούς του λιγότερο «εκνευριστικούς».

Νέα Badges και Multiplayer προσθήκες

Για τους λάτρεις του co-op, το update προσθέτει νέα Multiplayer Badges στο τέλος κάθε run, όπως το “Damage Leader”, το “Debuffer” και το εντυπωσιακό “C-c-c-Combo” για όποιον καταφέρει να παίξει 20 κάρτες σε έναν γύρο.

Η Mega Crit έκλεισε τις σημειώσεις του patch τονίζοντας ότι το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε Early Access και καμία αλλαγή δεν είναι οριστική. Η ομάδα ενθαρρύνει τους παίκτες να χρησιμοποιούν το in-game feedback tool (πλήκτρο F2) αντί για το review bombing, ώστε οι διορθώσεις να γίνονται με βάση τα πραγματικά δεδομένα των runs.

Related news