Σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Το ’χουμε», ο Σπύρος Μπιμπίλας περιέγραψε σοκαριστικά περιστατικά μοναξιάς ηλικιωμένων και ηθοποιών που ζούσαν μόνοι τους, με αφορμή μία νέα εφαρμογή AI για την τρίτη ηλικία που ρωτάει αν είσαι ζωντανός και χτυπά συναγερμό αν εξαφανιστείς για 48 ώρες.
«Έχω ζήσει συγκλονιστικά γεγονότα σε σχέση με αυτό, είναι από τα πιο χρήσιμα πράγματα. Αν σας πω δυο-τρία παραδείγματα, θα καταλάβετε για το πόσο δίκιο έχω και πόσο χρήσιμο είναι αυτό. Εγώ ζω σε μια πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα. Δεν θα πω πρώτα για τους ηθοποιούς, θα πω για τα δύο συγκλονιστικά. Στο ακριβώς διπλανό μου διαμέρισμα και στο ακριβώς από κάτω, στον έκτο όροφο, συνέβη και τις δύο φορές να πεθάνουν άνθρωποι μόνοι τους και αυτό το αντιλήφθηκα εγώ από τη μυρωδιά πολλές μέρες μετά», αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Και πρόσθεσε: «Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται περί σκουπιδιών, αλλά ήταν ο άνθρωπος που τη μία περίπτωση ήταν μετά από πάρα πολλές μέρες, στο ακριβώς διπλανό μου διαμέρισμα, γιατί αυτή η κυρία που ήταν πάνω από 90 ετών, έφευγε πολλές φορές και εγώ τάιζα τους παπαγάλους μου και είχα αντιληφθεί ότι έχω καιρό να τη δω. Αλλά δεν υποψιάστηκα αυτό.
Μετά όμως, από πολλές μέρες, κατάλαβα ότι αυτό που μύριζε δεν ήτανε σκουπίδια. Δυστυχώς. Οι άλλες περιπτώσεις είναι πιο ανθρώπινες, γιατί επειδή έχω κλειδιά ηθοποιών στα σπίτια τους, δηλαδή που μένουνε μόνοι τους, ανησύχησα πάρα πολύ που δεν απαντούσαν και στις δύο περιπτώσεις βρήκα τους ανθρώπους ημιθανείς στο πάτωμα. Και οι δύο αυτές κυρίες που δυστυχώς έχουν φύγει από τη ζωή πια, ζήσανε για πολλά χρόνια στα γηροκομεία».
