Zappit

Ποια ελληνίδα παρουσιάστρια κυνηγούσε μυρμήγκια και έδινε ονόματα στα λαχανικά της;

Το γάλα με την πέτσα, τα “μανάρια” απ' το κοπάδι και τα φρέσκα αυγά από τις κότες ήταν πράγματα της καθημερινότητας της όμορφης παρουσιάστριας από τη Θεσσαλονίκη.

 Μεγαλωμένη στο χωριό, η Ευτυχία Φράγκου αναπολεί στιγμές από τα παιδικά της χρόνια και περιγράφει τις μαγικές στιγμές στη φύση που έζησε από παιδί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “Υοu” και τη Μαρία Μεταξητινού.

“Κάπως έτσι μεγάλωσα.. Μαζεύοντας λουλούδια από το χωριό για να φτιάξουμε τον πιο όμορφο επιτάφιο, λέγοντας κάλαντα για να μαζέψουμε πεντάδραχμα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις εικοσάδραχμα. Τρώγοντας ζυμωτό ψωμί της γιαγιάς, ντομάτες του κήπου μας και τυρί δικό μας, κυνηγώντας μυρμήγκια και κότες και χαϊδεύοντας τα “ζωντανά” μας, τα “μανάρια μας”.

Η Ευτυχία Φράγκου δεν παρουσιάζει τυχαία την εκπομπή του alpha “Επιστροφή στο χωριό” |αφού και η ίδια, θέλει να την αποκαλούν “το κορίτσι της Αμυγδαλής”(ένα χωριό κοντά στη Λάρισα από το οποίο κατάγεται η μητέρα της)

Στη συνέντευξή της περιγράφει με νοσταλγία όλα όσα έζησε και συνεχίζει “Και φυσικά πίνοντας γάλα που μετά από λίγο έπιανε “πέτσα”. Μέσα στο μπαχτσέ και το μποστάνι του παππού μου, “νταντεύοντας” τα λαχανικά μας και δίνοντας ονόματα στα καρπούζια μας”