Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: Αναβολή για το 2027 στη δίκη για τη μήνυση του ηθοποιού κατά της γυναίκας που τον κατήγγειλε

Νέα δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη αποκάλυψε ο Ιάσονας Τσόλης μέσα από το ρεπορτάζ του στην εκπομπή «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δημοσιογράφος, η εξέλιξη αφορά τις μηνύσεις που είχε καταθέσει ο Πέτρος Φιλιππίδης το 2022 εναντίον των τριών γυναικών που τον είχαν καταγγείλει. Την περίοδο εκείνη η πρωτόδικη δίκη βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη και δεν είχε εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να προχωρήσει σε μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση.

Όπως ανέφερε ο Ιάσονας Τσόλης, στην περίπτωση της καταγγελίας για βιασμό, για την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απαλλαγεί, η μήνυση για ψευδή καταμήνυση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και αναμένεται να εκδικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει μία ακόμη υπόθεση που αφορά μία από τις δύο γυναίκες για τις καταγγελίες απόπειρας βιασμού, για τις οποίες ο ηθοποιός έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη μήνυση, η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε ουσιαστικά «παγωμένη», επανήλθε προς εκδίκαση και ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί χθες.

Τελικά, η διαδικασία δεν προχώρησε και το δικαστήριο χορήγησε αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2027. Όπως εξηγήθηκε στην εκπομπή, ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη τελεσίδικη απόφαση στην κύρια υπόθεση, καθώς εκκρεμεί η κρίση του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Ιάσονας Τσόλης σημείωσε ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν βρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς η διαδικασία ήταν καθαρά τυπική και αφορούσε τη χορήγηση της αναβολής. Παράλληλα, επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει πως η πλευρά του ηθοποιού εξακολουθεί να διεκδικεί μέχρι τέλους τη δικαίωσή της μέσω όλων των διαθέσιμων νομικών διαδικασιών, αναμένοντας πλέον και την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Related news