«Παρότι πάλευα και έτρωγα τα καρότα μου, ήμουν ένα κορίτσι μυώδες»

«Έτρωγα λίγο από όλα και τώρα πια έχω σταθεροποιηθεί αρκετά, χωρίς να στερούμαι κάτι».

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Γιάννη Βίτσα για την περίοδο που ήταν αθλήτρια ρυθμικής και έτρωγε μόνο δύο καρότα την ημέρα!

Είχες βουλιμικές τάσεις;

Όχι. Ως αθλήτρια ρυθμικής, είχα ζήσει όλο αυτόν το διατροφικό περιορισμό, του να μην πρέπει δηλαδή να τρώω τίποτα πέρα από δύο καρότα την ημέρα. Έχω κάνει κακή διατροφή στην εφηβεία.

Έφτασες στα όρια της νευρικής ανορεξίας;

Όχι. Παρότι πάλευα και έτρωγα τα καρότα μου, ήμουν ένα κορίτσι μυώδες. Ήταν ένα διάστημα που δεν τρεφόμουν σωστά, γιατί ένα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να τρέφεται με καρότα και βραστό μπρόκολο. Όταν σταμάτησα πια τον αθλητισμό, παρότι είχα στερηθεί το φαγητό, δεν ξέφυγα σε αυτό το θέμα προσπαθώντας να αναπληρώσω ότι είχα χάσει. Κράτησα ένα πολύ φυσιολογικό επίπεδο κιλών. Έτρωγα λίγο από όλα και τώρα πια έχω σταθεροποιηθεί αρκετά, χωρίς να στερούμαι κάτι.

Πόσα κιλά είσαι;

Είμαι πενήντα επτά κιλά. Δεν περιορίζω την όρεξή μου. Τρώω ότι θέλω, αλλά σε μικρές ποσότητες και ανά τρίωρο. Αυτή η μέθοδος με έχει βολέψει. Συνήθως το πρωί επιλέγω ένα τοστ. Το μεσημέρι ότι φαγητό υπάρχει στο σπίτι. Δεν καταναλώνω δύο μεγάλα γεύματα. Δεν καταπιέζομαι. Γλυκά και τηγανητά δεν τρώω γιατί δεν μου αρέσουν έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη έχω αδυναμία στα ψωμιά, τα τυριά και τα αλλαντικά, που τα τρώω αλλά με μέτρο.