Παπαδάκης και Μελέτη στην κορυφή – Πτώση των Καμπουράκη και Οικονομέα

Διαβάστε:Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της "πρωινής μάχης" τον πρώτο μήνα του 2011

Η μάχη της τηλεθέασης με ό,τι αυτή συνεπάγεται ξεκινά από το πρωί, από τη λεγόμενη «ενημερωτική ζώνη». Πάμε να δούμε λοιπόν πώς έκλεισε ο μήνας Ιανουάριος του 2011 για τις συγκεκριμένες εκπομπές αλλά και τι κέρδη ή απώλειες είχαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, το Δεκέμβριο του 2010.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, στο γενικό σύνολο τηλεθέασης κερδισμένος και αυτόν το μήνα βγαίνει ο Γιώργος Παπαδάκης που παραμένει άνετα στην πρώτη θέση αλλά που αυξάνει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά τηλεθέασής του. Κερδισμένες επίσης είναι και οι εκπομπές της ΝΕΤ, ΣΚΑÏ και ALPHA που κατάφεραν να σημειώσουν κι αυτές άνοδο ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η εκπομπή «Πάνω στην Ώρα». Αντίστοιχα, οι εκπομπές σε MEGA, ALTER και STAR σημείωσαν πτώση με τη μεγαλύτερη μείωση να την υφίσταται αυτή των Καμπουράκη και Οικονομέα. Συγκεκριμένα ο Ιανουάριος έκλεισε με τα εξής ποσοστά τηλεθέασης στο γενικό σύνολο:

Στο δυναμικό κοινό, το οποίο εξετάζουν κατά δήλωσή τους πολλά τηλεοπτικά κανάλια, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ελεονώρα Μελέτη και ακολουθεί ο Γιώργος Παπαδάκης. Αξιοσημείωτη η άνοδος των Λάμπρου –Παπαβασιλείου που καταφέρνουν απ’ ότι φαίνεται να ανεβαίνουν σιγά σιγά τα ποσοστά τους. Αξίζει όμως να περιμένουμε τον επόμενο μήνα για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα καθώς η εκπομπή του ALPHA εκμεταλλεύτηκε το «Μεγάλο Αδερφό».
Αμέσως μετά στην κατάταξη συναντάμε τους Καμπουράκη –Οικονομέα, στη συνέχεια τον Αυτιά, αρκετά πιο πίσω τους Λυριτζή –Οικονόμου και τελευταίους στην κούρσα τους Αρβανίτη –Κατσίμη. Άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σημείωσαν οι Παπαδάκης και Λάμπρου- Παπαβασιλείου ενώ πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι με μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει το δίδυμο του MEGA. Αναλυτικά λοιπόν οι επιδόσεις των «πρωινών ενημερωτικών εκπομπών» στο δυναμικό κοινό είναι οι ακόλουθες:

Γρηγόρης Μελάς