Ο Γολγοθάς του Κώστα Τσάκωνα

Διαβάστε: Σε απεργία πείνας θα κατέβει ο γνωστός ηθοποιός

Όπως γράφει η εφημερίδα «Espresso», ο Κώστας Τσάκωνας βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα με τον δήμο Αθηναίων από το 2004, όταν διερχόμενος με τη βέσπα του από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της οδού Ηλία Ηλίου, όπου εκτελλούνταν έργα διαμόρφωσης χώρου, έπεσε στο κεφάλι του ένα δέντρο.

 
Ο γνωστός ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου διέγνωσαν πως έχει απώλεια πρόσφατης μνήμης, κάτι που δεν του επιτρέπει να εργαστεί στο θέατρο. Εκείνη την περίοδο μάλιστα, πρωταγωνιστούσε στην επιθεώρηση “Τα θέλει ο Κωλοτράβας” και το ατύχημα τον ανάγκασε να μείνει κλινήρης χάνοντας 58.800 ευρώ.
 
Παρόλο όμως, που εξιουσιοδότησε το δικηγόρο του να αρχίσει το δικαστικό αγώνα κατά του δήμου Αθηναίων και του εργολάβου που διεξήγαγε τα έργα, η υπόθεσή του έχει πάρει τέσσερις αναβολές. «Εσείς θα ζείτε μέχρι τότε», ρώτησε τους δικαστές. Στην απόγνωσή του έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιγράφοντας την κατάσταση του. «Είστε η τελευταία μου ελπίδα και σας ικετεύω όπως δείξετε τη γενναιοψυχία σας και κατανόησή σας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σήμερα, ο ίδιος δεν μπορεί να εργαστεί στο θέατρο και παίρνει σύνταξη 1.200 ευρώ με τα οποία πρέπει να φροντίσει την οικογένειά του και τα δυο αδέλφια του που έχουν αναπηρία πάνω από 67%. Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται σε απόγνωση και ως ύστατη προσπάθεια σκέφτεται να κατέβει μετά το Πάσχα σε απεργία πείνας.