Ο Ευτύχης Μπλέτσας ετοιμάζεται να κατακτήσει την Αμερική με τις γευστικές προτάσεις του

Στόχος... να αναζητούν οι ξένοι τα ελληνικά προϊόντα.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μιλάει στο TV ΕΘΝΟΣ και την Νατάσα Παπανικολάου για τα διεθνή του βήματα:

Τι είναι το «Cook Smart, Save Cash»;

Είναι μια ιντερνετική εκπομπή όπου προτείνουμε οικονομικές λύσεις για το καθημερινό μαγείρεμα με σωστές πρώτες ύλες οι οποίες προέρχονται από την Ελλάδα. Τα γυρίσματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη, όμως η εκπομπή δεν είναι φολκλόρ. Δεν θα κάνουμε δηλαδή? μπακλαβά. Κυρίως θα έχει πληροφορίες γύρω από ελληνικά τρόφιμα κι ελληνικές πρώτες ύλες. Για εμένα εκεί είναι το στοίχημα, πώς μπορείς να βάλεις τον ξένο να αναζητήσει κάποια ελληνικά προϊόντα να μάθει γι’ αυτά και να καταλάβει την ανωτερότητα σε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες.

Και πώς ξεκίνησε το υπερατλαντικό ταξίδι της;

Μέσα από το Ιντερνετ και τα κανάλια μου στο youtube. Αυτήν τη στιγμή είναι ανεβασμένα 670 βίντεο με συνταγές, αλλά και άλλου τύπου tips για την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τη μουσική, ακόμη και βίντεο που ανεβάζουμε με την κοπέλα μου την Ηλέκτρα. Εχω 120.000 θεάσεις βίντεο τον μήνα, πάνω κάτω 4.000 τη μέρα. Ετσι, κάποια στιγμή η εικόνα μου «ταξίδεψε» και είχα την πρόταση για την Αμερική. Αυτή την περίοδο δουλεύουμε στην προώθηση της εκπομπής, ώστε να βρει διανομή σε τηλεοπτικούς σταθμούς και καλωδιακά δίκτυα στις Η.Π.Α και στον Καναδά.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Στόχος μου είναι να παρουσιάζω απλές και νόστιμες συνταγές του σήμερα, που συνδυάζουν την ελληνική κουζίνα και την οικονομία στην τσέπη μας. Θέλω να δείξω πώς χρησιμοποιούμε π.χ. το ελαιόλαδο που στην Αμερική και ότι στο εξωτερικό γενικότερα το χρησιμοποιούν με άλλο τρόπο απ’ ό,τι εδώ. Θέλω να ενσωματώσουν ελληνικά προϊόντα στις δικές τους συνταγές και να μάθουν για τη μεσογειακή κουζίνα με τρόπο απλό.

Για τα μαγειρικά ριάλιτι ποια είναι η γνώμη σου;

Τηλεοπτικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Γενικά πιστεύω ότι στο μάτι του τηλεθεατή, ένα πιάτο γεμάτο φαγητό είναι πάντοτε ελκυστικό.

Διαβάστε ακόμα:

Καριέρα στο εξωτερικό για τον Ευτύχη Μπλέτσα!

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μιλάει ανοιχτά για τις διατροφικές διαταραχές στο «Summer Live»