Ακόμη μία μεγάλη διάκριση πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρίμινι. Στα 34 του χρόνια, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τα 11 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τα 21 συνολικά σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
Από τα 11 ευρωπαϊκά μετάλλια του Λευτέρη Πετρούνια, τα οκτώ είναι χρυσά. Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στο Ρίμινι, ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για μία ακόμη θέση στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι το χρυσό χάθηκε στις λεπτομέρειες.
«Χαρούμενος για το ενδέκατο ευρωπαϊκό μετάλλιο, αλλά το χρυσό χάθηκε στις λεπτομέρειες. Λίγες μέρες ξεκούραση και επιστρέφουμε γιατί σε δύο μήνες έχουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο δρόμος είναι μπροστά και θα πάμε ψηλά», δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Στο πλευρό του στο Ρίμινι βρέθηκαν η Βασιλική Μιλλούση και οι δύο κόρες τους, Σοφία και Ελένη. Η σύζυγος του Ολυμπιονίκη παρακολούθησε με αγωνία την προσπάθειά του και στη συνέχεια εξέφρασε δημόσια την υπερηφάνεια της για ακόμη μία σημαντική επιτυχία του.
«Μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει αυτό; Εγώ δεν μπορώ. Είμαστε τόσο περήφανοι για κάθε σου προσπάθεια, για κάθε σου μετάλλιο, για κάθε σου αγώνα εντός και εκτός γηπέδων. Σ’ αγαπάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βασιλική Μιλλούση.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει αναφερθεί πολλές φορές στον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του στη διαδρομή του, θυμίζοντας μάλιστα πως πριν ακόμη γίνουν ζευγάρι της έλεγε ότι θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Το 2008-2009 εγώ τους έλεγα “δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ το 2016 θα είμαι χρυσός Ολυμπιονίκης”. Και με κοίταζε η Βασιλική, τότε δεν ήμασταν μαζί, ήμασταν φίλοι όμως, και λέει “καλά, αυτός το έχει χάσει το μυαλό του”. Αλλά εγώ το πίστευα πάρα πολύ», είχε εξομολογηθεί.
Μετά τη νέα ευρωπαϊκή διάκριση, ο Λευτέρης Πετρούνιας στρέφει πλέον την προσοχή του στον επόμενο μεγάλο στόχο του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συνεχίζοντας μία διαδρομή γεμάτη σημαντικές επιτυχίες στους κρίκους.
Πηγή εικόνας: NDP
