Λάμπης Λιβιεράτος: «Με περιμένουν στη γωνία να με πυροβολήσουν»

«Με την Εύη περνάγαμε καλά και είπαμε να παντρευτούμε. Φυσικά τα παιδιά ήρθαν πολύ συνειδητοποιημένα. Αυτός ο γάμος έγινε για να έρθουν στη ζωή η Νεφέλη και η Δανάη».

Ανανεωμένος και πέρα για πέρα αληθινός, ο Λάμπης Λιβιεράτος σε μια συνέντευξη από καρδιάς, μας μιλά για τους φίλους που στάθηκαν δίπλα του, για τους άλλους τους, «μεταλλαγμένους» αλλά και για το αν σήμερα υπάρχει γυναίκα στο πλευρό του, στην Κορύνα Μαντάγαρη για την εφημερίδα ΑΓΟΡΑ.

Είχες φίλους που δεν ήταν αληθινοί;

Αλίμονο. Έχω δει ανθρώπους να …μεταλλάσσονται. Και τώρα τελευταία αυτή τη μετάλλαξη τη ζω πολύ έντονα στη ζωή μου και έχω πάθει πλάκα. Άτομα που είναι κοντά μου χρόνια, ξαφνικά έχουν γίνει άλλοι, ενώ άνθρωποι καινούργιοι στη ζωή μου, στέκονται καλύτερα στο πλευρό μου από αυτούς που με περιμένουν στη γωνία να με πυροβολήσουν. Μάλλον για αυτό ήταν τόσο καιρό κοντά μου. Φιλάνε καραούλι. Αλλά εγώ έχω μάθει και φοράω αλεξίσφαιρα, ειδικά στο κεφάλι μου. Δεν μπορεί τίποτα να μου αλλάξει τα μυαλά. Ξέρεις, στα άσχημα όλοι είναι παρηγορητές ενώ στα όμορφα ο άλλος μπορεί να σε δει περίεργα. Δεν στάθηκα σε αυτό, γιατί έχω δίπλα μου τα παιδιά μου, που λένε πάντα την αλήθεια έξω από τα δόντια. Ξέρεις τι μου είπαν οι κόρες μου; «Εσύ μπαμπά δεν άλλαξες στις μεγάλες δόξες σου, θα αλλάξεις τώρα; Αυτή η φράση τους είναι η καλύτερη ασπίδα για μένα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι που έχω «καρατσεκάρει» και μου έχουν αποδείξει περίτρανα πως μου έχουν σταθεί στα δύσκολα και κυρίως στα όμορφα, ανάμεσά τους, η Φανιώ Δέντζα και ο Αντώνης Κούτρας. Εύχομαι να μην προδώσω ποτέ την αγάπη τους.

Ποια είναι η συμβουλή που έχεις δώσει στα παιδιά σου;

Θέλω να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να είναι καλοί άνθρωποι, να ακούν τον άλλον από εκεί και πέρα αν διαφωνούν να μην αλλάζουν την άποψή τους αλλά να την υποστηρίζουν, να σέβονται οτιδήποτε τους εμπνέει τον σεβασμό και να αγαπάνε ότι τους αποπνέει αγάπη. Να αγαπήσουν, όχι υπο πίεση ούτε εξ αναγκαστικά αλλά επειδή νιώθουν ένα φτερούγισμα μέσα τους.

Πέρασες μια πολύ δύσκολη περίοδο από την οποία βγήκες νικητής. Τι θα έλεγες στον κόσμο που περνά δύσκολα;

Μετά απο ενάμιση χρόνο που είχα πέσει στα πατώματα, βλέπω την θετική πλευρά της ζωής και το κυριότερο είναι πως αν περνάω εγώ κάτι, δεν ξεσπάω σε αθώους ανθρώπους. Χρειάζεται υπομονή και όλα γίνονται. Ημουν δύο χρόνια άνεργος..

Ακούστηκε έντονα τελευταία ότι έχεις σχέση με την Έφη Μπουτάλη.

Δεν ισχύει. Η Έφη, ήταν μπασίστριά μου και είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Σπανακάκη, ο οποίος ήταν για χρόνια ηχολήπτης μου, στενός συνεργάτης μου και πολύ καλός μου φίλος.

Αυτή την περίοδο υπάρχει κάποια στο πλευρό σου;

Έχω πάντα μια γυναίκα στο πλευρό μου, είτε είναι φίλη μου είτε δεν είναι (σ.σ. γέλια) Αγαπάω πάρα πολύ τις γυναίκες, τις θαυμάζω, έχουν δύναμη και έμπνευση. Ότι τραγούδι έχω γράψει στη ζωή μου και έχω τραγουδήσει πάντα ήταν για μια γυναίκα.

Ας μιλήσουμε λοιπόν με όρους facebook. «Είσαι σε σχέση»; Αλλάζεις το status σου;

Θα έγραφα «It’s very complicated».( σ.σ. γέλια).

Δεύτερο γάμο θα έκανες;

Δεν το σκέφτομαι αυτή την περίοδο, αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη. Είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει στη ζωή μου. Απλά αυτή τη φορά θα το έκανα πολύ συνειδητοποιημένα. Η πρώτη φορά ήταν μια στιγμή τρέλας. Με την Εύη περνάγαμε καλά και είπαμε να παντρευτούμε. Φυσικά τα παιδιά ήρθαν πολύ συνειδητοποιημένα. Αυτός ο γάμος έγινε για να έρθουν στη ζωή η Νεφέλη και η Δανάη.