Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον δικό τους Νιόνιο, τον Διονύση Σαββόπουλο, που σημάδεψε ολόκληρες γενιές.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδοποιό, συνθέτη και ερμηνευτή.
Διονύσης Σαββόπουλος: Συγκίνηση με τη φιγούρα του Καραγκιόζη στο φέρετρό του
Ο Νιόνιος που «έχτισε» το δικό του ρεύμα στη νέα ελληνική μουσική και «πάντρεψε» παραδοσιακές μελωδίες με δυτικές νότες δεν είναι πια εδώ και όλη η Ελλάδα θρηνεί έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της.
Η αρχή έγινε από πολύ νωρίς το πρωί, όταν η σορός του Διονύση Σαββόπουλου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.
Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε γύρω στις 12:00 και αμέσως μετά η σορός μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία…
Λίγο μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του Διονύση Σαββόπουλου και ξεκίνησε η πομπή για το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Κατά την έξοδο της σορού από τη Μητρόπολη, ο κόσμος χειροκροτούσε για τελευταία φορά τον Διονύση Σαββόπουλο, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έπαιζε τη «Συννεφούλα».
Δείτε εικόνες από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου…
Πηγή εικόνων: NDP – Eurokinissi – Πέτρος Χόντος
