Χρήστος Λούλης: «Κανένας δεν απαγορεύει στον Σάκη να κάνει ό,τι θέλει»

Τι είπε για τη βράβευση του Σάκη Ρουβά;

Ο ίδιος σε συνέντευξη του πριν λίγο καιρό είχε χαρακτηρίσει τη βράβευση του Σάκη Ρουβά με βραβείο Κάρολος Κουν «φαουλ». Ο Χρήστος Λούλης μιλώντας σήμερα στον Γιώργο Λιάγκα και στην Φαίη Σκορδά επεσήμανε πως όλο αυτό ήταν άδικο και για τον Σάκη Ρουβά, ενώ ανέπτυξε την άποψη του γύρω από το θέμα.

«Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να συνυπάρξουν σε μία παράσταση, αρκεί να υπάρχει μία λογική που θα παίξουμε σε μία παράσταση με τον έναν ή με τον άλλον και θα συνυπάρξουν από δύο διαφορετικούς κόσμους άνθρωποι να κάνουν κάτι. Πρώτον, πήραν και άλλοι άνθρωποι βραβείο οι οποίοι δεν ακούστηκαν ποτέ γιατί έγινε ο ντόρος με τον Σάκη και την Διαβάτη και ασχολήθηκαν όλοι με αυτό και δεν ακούστηκαν κάποιοι άλλοι που πήραν βραβείο, πολύ σημαντικοί. Το θέμα είναι απλό. Κανένας δεν απαγορεύει στον Σάκη, στον οποιοδήποτε Σάκη να κάνει ό,τι θέλει. Δηλαδή να πάει στην Επίδαυρο, να παίξει, να κάνει. Όλοι πάμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε. Κι εγώ τραγούδησα σε ένα CD, ας πούμε. Είμαι τραγουδιστής; Δεν είμαι. Μπορεί άμα θέλω να γίνω. Να φτιάξω δικό μου CD. Δεν έχω δικαίωμα να προσπαθήσω;

Το θέμα είναι. Η πολιτική του να δίνεις ένα βραβείο σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο στο αρχαίο δράμα όπως είναι ο Σάκης, που δεν είναι και ένας τυχαίος πρωτοεμφανιζόμενος… Για μένα είναι λίγο χοντρό. Δώσε βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου. Αλλά αν του δώσεις βραβείο αρχαίου δράματος είναι σα να λες ότι το αρχαίο δράμα δε θέλει 20 χρόνια σκληρής δουλειάς, θέλει απλά να σου κάτσει μια καλή παράσταση. Δε την έχω δει την παράστασξ που έπαιξε, μπορεί να ήταν πολύ καλός, μπορεί να ήταν πολύ κακός. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι μια παράσταση είναι και λίγο να σου κάτσει. Το αν έκατσε μια παράσταση μια φορά, δεν νομίζω πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αν δώσεις ένα βραβείο αρχαίου δράματος. Γιατί αυτό μου κάνει σαν τίτλος, σαν επιστέγασμα μιας πορείας, την οποία δεν έχει και είναι άδικο και για αυτόν.