Χάκερς «χτύπησαν» το πρακτορείο Reuters

Κατασκευασμένες ειδήσεις ανέβασαν κυβερνοπειρατές στον ιστότοπο του πρακτορείου Ρόιτερς. Μεταξύ αυτών και μια υποτιθέμενη συνέντευξη του επικεφαλής των σύρων εξεγερμένων.

 Την ανακοίνωση έκανε χθες το ίδιο το πρακτορείο. «Το Reuters.com ήταν στόχος κυβερνοπειρατών την Παρασκευή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Thomson Reuters.

«Παραβιάστηκε η πλατφόρμα των ιστολογίων μας και κατασκευασμένα άρθρα αποδόθηκαν σε δημοσιογράφους του Ρόιτερς», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ένα τηλεγράφημα επικαλούταν συγκεκριμένα τον διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Ριάντ αλ Ασάαντ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι αποσύρονται από το Χαλέπι έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Το Ρόιτερς υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πήρε συνέντευξη από τον αλ Ασάαντ και την κατέβασε από τον ιστότοπό του. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός διέψευσε επίσης τις πληροφορίες αυτές και κατηγόρησε το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από την επικαιρότητα στο NewsIt