Ο Άρης Μουγκοπέτρος εμφανίστηκε εμφανώς φορτισμένος, αλλά συγκρατημένος, λίγες ώρες μετά την αθώωσή του στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο.
Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να μεταφέρει το βάρος των προσωπικών του δοκιμασιών στον κόσμο. «Δεν θέλω να κατηγορώ και να κουράζω τον κόσμο με το τι πέρασα τα Χριστούγεννα. Αυτή είναι μία πραγματικά δικαίωση του ψυχισμού. Πραγματικά δεν έκανα τίποτα για να βρεθώ στη φυλακή τα Χριστούγεννα. Ο Θεός είναι μεγάλος και ο Θεός βλέπει. Σεβόμενος τα παιδάκια μου δεν θέλω να μιλήσω άλλο για τα προσωπικά. Έχω να τα δω τόσες μέρες και δεν μπορώ», παραδέχτηκε, ζητώντας να μην επεκταθεί ο ίδιος στο θέμα.
Ο Άρης Μουγκοπέτρος επέμεινε ότι από την πρώτη στιγμή η στάση του ήταν συμφιλιωτική. «Από την αρχή ήμουν “έλα εδώ να μιλήσουμε”», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώσουν το κόστος ενός χωρισμού. «Αυτά τα δύο τα παιδάκια δεν φταίνε που εμείς χωρίζουμε. Δεν θέλω να στερήσω τα παιδιά μου από τη μαμά τους. Η μάνα είναι μία, και θα το ξαναπώ, η μάνα είναι μία. Αλλά και ο μπαμπάς είναι ένας», είπε με νόημα.
Κλείνοντας, ο μουσικός αναφέρθηκε και στη δική του επαγγελματική αβεβαιότητα μετά τον τραυματισμό, χωρίς όμως να δείχνει διάθεση παραίτησης. «Δεν είμαι για λύπηση. Ακόμη κι αν δεν ξανακάνω τη δουλειά μου, θα βρω τα χρήματα που χρειάζονται. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι κύριος απέναντι στα παιδιά μου. Έχω την οικογένειά μου, είμαστε δεμένοι και θα τη βρω την άκρη. Θέλω μόνο να δω τα παιδιά μου».
