Zappit

Αντώνης Δημοτάκης: Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα! «Τον είδα να παρακολουθεί τον αστυνομικό…»

Ο άγνωστος άντρας ρωτούσε πληροφορίες…

Δεκαπέντε με είκοσι μέρες πριν εξαφανιστεί ο Αντώνης Δημοτάκης, μάρτυρας που μένει στον ίδιο δρόμο, βγήκε από το διαμέρισμα του για να πετάξει τα σκουπίδια.

[dfp_ads id=236982]

Εκεί κοντά βρισκόταν ένα μαύρο, μικρό,  διθέσιο αμάξι. Ο οδηγός του κατέβασε το τζάμι και ρώτησε χαμηλόφωνα αν ξέρει έναν αστυνομικό που μένει σ’ αυτόν τον δρόμο. Ήθελε ακόμα να μάθει σε ποιον ανήκε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά.

Του απάντησε πως δεν γνώριζε για τον αστυνομικό και ότι το αυτοκίνητο ανήκε πιθανά, σε κάποιους γείτονες. Ο άγνωστος άνδρας είπε πως χτύπησε τα κουδούνια κοντινής πολυκατοικίας για πληροφορίες, αλλά προφανώς δεν βρήκε αυτό που έψαχνε.

Αργότερα ο μάρτυρας παρατήρησε από το μπαλκόνι του  πως  το συγκεκριμένο άτομο  παρέμεινε στο σημείο πάνω από μισή ώρα,  σαν κάτι να περίμενε. Μετά έβαλε μπρος τη μηχανή και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Μία εβδομάδα αργότερα ο άνδρας αυτός εμφανίστηκε και πάλι στην γειτονιά. Ο μάρτυρας τον είδε πεζό,  να κοιτάει  ψηλά προς το σπίτι του αγνοούμενου. Ήταν περίπου 30 χρόνων, γεροδεμένος, όχι ιδιαίτερα ψηλός , με σκούρο δέρμα. Μιλούσε καλά ελληνικά και τα μαλλιά του ήταν κοντά και κατσαρά.

Ο ίδιος δεν είχε ορατότητα στο σημείο που βρισκόταν ώστε να συγκρατήσει την πινακίδα του αυτοκινήτου του.

Μετά από αυτό ο μάρτυρας ταξίδεψε στο εξωτερικό και δεν ενημερώθηκε άμεσα για την εξαφάνιση του Δημοτάκη. Όταν επέστρεψε κανείς δεν ρώτησε αν υπέπεσε κάτι στην αντίληψη του. ¨Όταν το «Τούνελ» τον εντόπισε, μίλησε για το συμβάν και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Καισαριανή: Βγήκε από το σπίτι με το όπλο και χάθηκε…

Οι συγγενείς του Αντώνη Δημοτάκη ενημερώθηκαν για τον χαμό του γύρω στις έντεκα το βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου. Ειδοποιήθηκαν από τους συναδέλφους του στην Άμεση Δράση που τον έψαχναν,  καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στην καινούρια του υπηρεσία.

«Ήρθαν στο σπίτι και είδαν φως από το μπαλκόνι. Ήταν όμως το φως του ενυδρείου. Τον καλούσαν στο κινητό αλλά δεν τους απαντούσε. Στη συνέχεια αποφάσισαν να μπουν στο σπίτι. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, το κινητό του και άλλα προσωπικά του έγγραφα στο διαμέρισμα,  αλλά εκείνος άφαντος. Ήλεγξαν τις τελευταίες κλήσεις κι έτσι ειδοποίησαν την αδελφή μας» ανέφερε στο «Τούνελ» ο Γιώργος Δημοτάκης.

Στα αδέλφια του έκανε εντύπωση το γεγονός πως η πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε κλειστή αλλά ξεκλείδωτη. Ο Αντώνης την κλείδωνε πάντα, ακόμη και για να κατέβει στο υπόγειο.

«Υπήρξε η μαρτυρία πως γύρισε στις επτά παρά είκοσι, η στολή του ήταν έτοιμη στο κρεβάτι του, όλα έδειχναν πως ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί στις εννιά στη βάρδια του » τόνισε ο αδελφός του αγνοούμενου αστυνομικού.

Στο σπίτι δεν υπήρχαν σημάδια αναστάτωσης και δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα. Όσο για το υπηρεσιακό του όπλο, οι συγγενείς του πιστεύουν πως το είχε μαζί του όταν χάθηκε..

Σύμφωνα με τον αδελφό του ο Αντώνης αγαπούσε τη δουλειά του και ήταν πολύ τυπικός. Το μόνο μελανό σημείο ήταν μια μικροπαρεξήγηση με έναν συνάδελφο του στην προηγούμενη υπηρεσία του.

Πηγή: anikolouli.gr