Ανθή Σαλαγκούδη: Η πρόταση από τον Alpha και το «Dancing with the Stars»

«Προσωπικά, αν και την αγαπούσα πολύ τη δημόσια τηλεόραση, τη δεδομένη στιγμή δεν θα ήταν στις επιλογές μου.»

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ!Weekly και στον Γιάννη Βίτσα για την απόφαση να μην κάνει αίτηση στην ΕΡΤ και τις τηλεοπτικές προτάσεις που είχε…

Πώς αισθάνεσαι τώρα που άνοιξε ξανά η ΕΡΤ; Θα ήθελες να επιστρέψεις;
Δεν είμαι η κατάλληλη να μιλήσω, επειδή δεν εργάζομαι πια εκεί και δεν έχω παρακολουθήσει τις μετέπειτα εξελίξεις. Είναι ευτυχές πάντως το ότι τόσοι άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους με βίαιο τρόπο μπόρεσαν να απορροφηθούν ξανά στην αγορά εργασίας. Τώρα αν με ρωτάς κατά πόσο οι παθογένειες που υπήρχαν στην ΕΡΤ, όπως συμβαίνει συνήθως σε δημόσιους φορείς, εξαλείφθηκαν, η απάντηση μου είναι μάλλον αρνητική, από όσο ξέρω και από φίλους και πρώην συναδέλφους που δουλεύουν εκεί και μιλάω μαζί τους. Προσωπικά, αν και την αγαπούσα πολύ τη δημόσια τηλεόραση, τη δεδομένη στιγμή δεν θα ήταν στις επιλογές μου. Μετά το κλείσιμο, δεν έκανα αίτηση ούτε για το μεταβατικό στάδιο και προσανατολίστηκα εντελώς διαφορετικά επαγγελματικά.

Επέμενες όμως τηλεόπτικά. Από όσο ξέρω, εκείνη την περίοδο μιλούσες με τον Alpha.
Η πρόταση του Alpha αφορούσε τον τομέα της ενημέρωσης και είχαμε μά­λιστα κάνει αρκετές συζητήσεις που τελικά δεν κατέληξαν πουθενά. Την ίδια χρονική στιγμή είχα μια πρόταση από τον ΑΝΤΙ για το «Dancing with the stars», αλλά θεώρησα τότε ότι δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για να συμμετέχω στο show. Δεν ισχύει όμως ότι με ενδιαφέρει μόνο η τηλεόρα­ση. Απλά οι περισσότερες συζητήσεις και προτάσεις που είχα από τότε που έκλεισε η ΕΡΤ ήταν τηλεοπτικές. Αυτή την περίοδο συνεργάζομαι με διάφο­ρα έντυπα και ειλικρινά είναι κάτι που μου είχε λείψει πολύ από τότε που έγραφα στην εφημερίδα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Με την ίδια χαρά θα δούλευα και στο ραδιόφωνο,»όπως έχω κάνει άλλωστε και στο παρελθόν. Και για να μην παρεξηγηθώ, η τηλε­όραση μου αρέσει για την αμεσότη­τα της. Είναι πολύ δημιουργική, αν βέ­βαια τη χρησιμοποιήσεις σωστά.Όπως κάθε μέσο, έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του.