Σοκαριστικά ήταν όσα περιέγραψε η Ντενίζ Ρίτσαρντς στην κατάθεσή της στο δικαστήριο σχετικά με τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, Άαρον Φάιπερς.
Η ηθοποιός του James Bond και του “Τόλμη και Γοητεία” με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες το πρωί της Τρίτης (7/10) τη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που, όπως υποστήριξε, υπέστη επί σειρά ετών από τον Φάιπερς, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων που έχουν εκδοθεί εις βάρος του.
Σύμφωνα με το περιοδικό People, η Ντενίζ Ρίτσαρντς κατέθεσε ότι ο πρώην σύζυγός της τής είχε προκαλέσει «τουλάχιστον τρεις διάσεισεις» και ότι τα επεισόδια βίας την άφηναν «να αισθάνεται άσχημα» και «με ναυτία».
Όπως αφηγήθηκε από το εδώλιο, ένα περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022 και είχε ως αποτέλεσμα να της μαυρίσει το μάτι, ενώ ένα δεύτερο συνέβη την άνοιξη του ίδιου έτους, όπου ο Άαρον Φάιπερς «την πέταξε πάνω σε έναν τσιμεντένιο τοίχο και το κεφάλι της χτύπησε επάνω του».
Η Ντενίζ Ρίτσαρντς περιέγραψε επίσης στην κατάθεσή της ένα τρίτο περιστατικό, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2025, όταν ο τότε σύζυγός της «έσφιγγε το κεφάλι της τόσο δυνατά, ώστε ένιωσε σαν να της συνέτριβε το κρανίο». Όπως είπε, διαγνώστηκε με διάσειση από χειροπράκτη εξειδικευμένο σε αθλητικούς τραυματισμούς αλλά όχι από άλλον ιατρό.
Το US Weekly αποκαλύπτει και ένα τέταρτο περιστατικό, το πιο πρόσφατο από όλα, τον περασμένο Μάιο, σημειώνοντας ότι ο Άαρον Φάιπερς «τη χτύπησε στην κορυφή του κεφαλιού με την παλάμη του, ουρλιάζοντας επανειλημμένα “δώσε μου το γαμ**** σου τηλέφωνο”».
«Ήμουν αποπροσανατολισμένη από το χειρουργείο και φοβόμουν πως θα με τραυματίσει σοβαρά, ειδικά καθώς ανάρρωνα από μια πολύπλοκη επέμβαση, οπότε του έδωσα το τηλέφωνό μου», αφηγήθηκε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
Τις καταγγελίες της Ντενίζ Ρίτσαρντς φέρεται να επιβεβαίωσε εν μέρει η ξαδέρφη του Φάιπερς, Κάθλιν ΜακΆλιστερ, η οποία κατέθεσε ότι τον Ιανουάριο του 2022 «είδε τον Άαρον να χτυπά την Ντενίζ και αμέσως εκείνη είχε πολύ άσχημο μαύρο μάτι». Η ίδια συνεργαζόταν με τον Άαρον Φάιπερς στο ολιστικό κέντρο θεραπείας του από το 2017 έως το 2022. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ακόμη και σήμερα είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη απ’ αυτό που είδα».
Ο Άαρον Φάιπερς, από την πλευρά του, αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες περί κακοποίησης. Σε δικαστικά έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το Page Six, δήλωσε:
«Δεν την έχω κακοποιήσει και δεν πρόκειται να την κακοποιήσω». Αντιθέτως, κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγό του για παρενόχληση, ενώ πηγή προσκείμενη στον ίδιο υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Ντενίζ Ρίτσαρντς αποτελούν «ακραίες, ψευδείς τακτικές εκφοβισμού και νομικούς ελιγμούς με σκοπό να πνιγεί η αλήθεια». «Ο Άαρον θα δικαιωθεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η οικογένεια Φάιπερς έχει καταστραφεί από τα ψέματα της Ντενίζ», ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε δήλωση στο Page Six την Τρίτη.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, η Ντενίζ Ρίτσαρντς είπε ακόμη ότι ο Άαρον Φάιπερς «παραλίγο να τη σκοτώσει τόσες φορές». Θυμήθηκε έντονα έναν καβγά τους στις 4 Ιουλίου που, όπως είπε, οδήγησε τελικά τον σύζυγό της να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. «Θύμωσε πάρα πολύ μαζί μου, έγινε βίαιος, πλησίασε απειλητικά. Είχα μόλις αναρρώσει από πλήρες λίφτινγκ και είχα ακόμη ράμματα πίσω από τα αυτιά μου, ένιωθα εξαιρετικά ευάλωτη», κατέθεσε η 54χρονη ηθοποιός.
Η Ντενίζ Ρίτσαρντς κατηγόρησε επίσης τον πρώην της ότι την έπιανε σφιχτά από τα χέρια και τη χαρακτήριζε «άπιστη, πόρνη, ψεύτρα, σκύ** και τσο***». Η δίκη για τη μονιμοποίηση της περιοριστικής εντολής βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Aν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της Ντενίζ Ρίτσαρντς, ο Άαρον Φάιπερς θα υποχρεωθεί να παραμείνει σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από εκείνη για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Michael Tullberg/Getty Images