Θερίζουν οι επαναλήψεις!

NULL

NULL

Θερίζουν  οι επαναλήψεις στην τηλεόραση για τη θερινή σεζόν. Η επίσημη πρεμιέρα έγινε πριν λίγες μέρες  και όλοι οι Έλληνες τηλεθεατές , με αναλογικούς και ψηφιακούς δέκτες, άνοιξαν τις συσκευές τους για να γιορτάσουν το γεγονός.


Οι φετινές είναι κάτι το διαφορετικό γιατί …




αφενός τόσες πολλές δεν θα έχουμε ξαναδεί, αλλά και τόσο παλιές επίσης. Υπολογίζεται ο μέσος τηλεθεατής θα δει κατά μέσο όροι το καλοκαίρι 135.678 ώρες επαναλήψεων και ο μέσος όρος παλαιότητας των επαναλήψεων θα είναι 17, 5 χρόνια. Μέσα από την αέναη επανάληψη, θα θυμηθούμε όλοι τα παιδικά μας χρόνια  και θα δακρύζουμε και θα αγοράζουμε μαντηλάκια να σκουπιστούμε, με αποτέλεσμα να κινηθεί η κατανάλωση και να έρθει επιτέλους και η πολυπόθητη ανάπτυξη και ανάκαμψη.


Το γεγονός είναι όμως ότι ζούμε σε μια κατάσταση επανάληψης. Αυτό είναι πολύ καλό, όπως προείπαμε, γιατί θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα , την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα  καμιά δεκαριά φορές το καθένα. Γι αυτό προσωπικά πήγα κι αγόρασα πράγματα των εποχών αυτό. Πήρα  λοιπόν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μια γαλοπούλα, τρίγωνα κάλαντα, μια βασιλόπιτα και κόκκινα αυγά. Μου ήρθαν και πολύ φτηνά, γιατί όλα τα πράγματα ήταν εκτός εποχής. Ο πρώτος που με είδε με το έλατο, έτρεξε να αγοράσει κι αυτός ένα, γιατί προφανώς είχε ξεχάσει τα Χριστούγεννα. Τον πρώτο ακολούθησε ο  δεύτερος, τον δεύτερο  ο τρίτος κοκ. Φτάσαμε έτσι τουλάχιστον τους 100, και το εμπορικό κέντρο που ήμασταν θύμιζε Σέν  Μόριτς, Γκνάστ και Αράχωβα γι αυτό αγοράσαμε έπειτα και μερικά είδη σκι.


Η επιτυχία των επαναλήψεων έχει κάνει τα κανάλια να μη βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τα ζωντανά προγράμματα. Γι αυτό σκέπτονται τι να κάνουν με τις ειδήσεις που χαλάνε  την πιάτσα με το ζωντανό τους πρόγραμμα τους και που άλλωστε με ένα μόνο πράγμα ασχολούνται , με την κρίση, άρα είναι σαν σε μαγνητοσκόπηση. Γι αυτό πάρθηκε η απόφαση και την ανακοινώνουμε να διακοπούν τα ζωντανά δελτία και να μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένα, κατά προτίμησή των τελευταίων ετών ή και δεκαετιών. Η απόφαση των καναλιών θα εκτελεσθεί σύντομα και την άλλη βδομάδα θα δούμε τα διπλά τελευταία δελτία ειδήσεων της σεζόν. 

Πάντως διαψεύδεται ότι θα σταματήσει και η νέα εκπομπή της Νάντιας Μπουλέ , αφού δεν μοιάζει με ζωντανή, αλλά με μαγνητοσκοπημένη.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πως γεμίζουμε τις μπαταρίες το καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα: pamelouketo.blogspot.com